U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

BMX: The Whoopers Kampioen van district Zuid
   (05-11-2018)

Afgelopen zondag mocht de organiserende vereniging Fietscross en Mountainbike Club The Whoopers de wisselbeker in ontvangst nemen van het clubkampioenschap NFF van het district Zuid.  Tijdens de laatste districtwedstrijd van het seizoen wisten The Whoopers net wat meer punten binnen te halen dan de Weirijders uit Tiel waar in maart de competitie was gestart.  Er hadden zich maar liefst 43 leden aangemeld voor deze laatste wedstrijd. Mede door deze goede opkomst en de mooie prestaties in de 12 wedstrijden, die het afgelopen jaar zijn verreden in het district Zuid, stond The Whoopers aan het einde van de dag bovenaan! De Weirijders waren al jaren niet te verslaan, zij mochten dan ook het afgelopen jaar de wisselbeker definitief bijzetten in hun prijzenkast. De nieuwe wisselbeker is dus voor een jaar naar Berlicum!

We willen alle rijders van The Whoopers, hun trainers, sponsors en alle leden die de organisatie van de wedstrijd mogelijk hebben gemaakt bedanken voor dit mooie seizoen.  Speciale dank gaat dit keer uit naar Edward van der Burght die na meer als 10 jaar stopt met het inschrijven en aanmelden van de leden voor de districtswedstrijden NFF! 

 

              

(Terug naar boven)


MTB: Lambert van de Wiel Europees Kampioen veldrijden 2018
   (03-11-2018)

Lambert van de Wiel Europees Kampioen veldrijden 2018.

Vrijdag 2 november was Lambert van de Wiel de sterkste in de klasse 75+. Ruim voldoende om op de hoogste trede van het ereschavot de gouden medaille te ontvangen.

Hartelijk gefeliciteerd met deze knappe prestatie.

 

Podium UEC EK Mannen Masters 75+j.

  Lambert van de Wiel in 20m
Hendrik Jan Hamer +2m4s
Cor van der Sluijs +2m7s

 

 

 

(Terug naar boven)


MTB: The whoopers in Sauerland 2018
   (19-10-2018)

The Whoopers zaterdagmiddag groep in Sauerland 2018

Ook dit jaar ging de zaterdagmiddaggroep weer op pad om een paar dagen in het buitenland te fietsen.

Sauerland was en is een schitterende bestemming om te crossen door bossen, te downhillen, single tracks door te scheuren en veel, heel veel te klimmen.

Natuurlijk mocht ook de inwendige mens niet vergeten worden!

 

Van al dit moois is samenvattend foto en videoverslag gemaakt, enjoy!

https://www.youtube.com/watch?v=9w6qBiPLMB4&feature=youtu.be

 

Check ook het foto album hiervan op deze side!

 

En wie helemaal los wil gaan is er ook een playlist van alle losse filmpjes:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLbKr2TEtAnlEd5adeEsKEdHLGCl2ZoyaA

 

 

(Terug naar boven)


algemeen: Rabo Clubkas Campagne
   (01-10-2018)

RABOBANKLEDEN VAN THE WHOOPERS OPGELET!

FMC The Whoopers neemt dit jaar ook weer deel aan de "Rabo Clubkas Campagne". Dit is een landelijke actie van de Rabobank, waarbij lokale vestigingen een sponsorbedrag verdelen over verenigingen in de regio. De Rabobank in Sint-Michielsgestel, Schijndel, Boxtel en Sint-Oedenrode zal in totaal €200.000 doneren, maar hoe dit bedrag wordt verdeeld hangt af van stemmen....

Daarom opgelet voor leden met een rekening bij Rabobank Hart van de Meierij: houd s.v.p. de komende dagen de brievenbus in de gaten, want de Rabobank stuurt per post een unieke inlogcode toe waarmee je online kunt stemmen op The Whoopers!
Hoe meer stemmen, hoe meer geld we zullen ontvangen voor de club! Kijk op de site van de Rabobank voor meer informatie over de actie. Stemmen kan van 15 t/m 29 november.

(Terug naar boven)


BMX: Recreatief BMX’n bij The Whoopers!
   (16-09-2018)

We zien steeds meer ouders bij The Whoopers die het leuk vinden om ook eens op de BMX te rijden.  Met name voor de groep die wel graag 1 keer in de week op de BMX traint, maar geen wedstrijden wil rijden, hebben we besloten de rest van 2018 een “Pilot” te gaan draaien met een recreatieve trainingsgroep op de donderdagavond.

Het is in de vorm van een vrije training, er is dus geen trainer bij aanwezig.  Wel zijn er twee aanspreekpunten voor de donderdag training.  Te weten de initiatief nemers Danny Wijnakker en Richard Le Blanc, zij zullen zelf ook mee fietsen.

De donderdag training is alleen voor eigenleden. De minimum leeftijd is 20 jaar! Ben je geen lid mag je 3x proberen waarna je lid moet worden van The Whoopers. Wel even zelf materiaal regelen we hebben weinig grote fietsen en helmen om te proberen.

We beginnen op donderdag 4 oktober en de daarop volgende donderdagen.  De trainingstijd is van 19:30 tot 20:30 uur.  Wie weet het begin van weer iets moois bij The Whoopers!

De BMX Commissie

(Terug naar boven)


algemeen: de Grote Clubactie
   (04-09-2018)

 

 

 

                            DE GROTE CLUBACTIE

Aanvang 15 september 2018.

Trekking 12 december 2018.

 

Dit jaar doen wij natuurlijk ook weer mee en willen wij uiteraard  zoveel mogelijk loten verkopen.

Vorig jaar hadden we met 650 loten bij onze BMX en MTB een record aantal loten verkocht.

Maar wie weet, kan dit record, met jullie enthousiaste inzet worden verbroken en let op ………..

 

…….onze jeugd lotenverkopers krijgen, als extra stimulans om zoveel mogelijk loten te verkopen € 0,25 per verkocht lot.

 

Hopelijk kunnen wij weer rekenen op jullie medewerking en enthousiasme, zodat het wederom een geslaagde actie wordt.

 

Ook doen wij een beroep op onze senioren om loten te kopen.

Binnenkort volgt nadere informatie.

 

Wij wensen jullie alvast heel veel succes.

 

Met vriendelijke groet,

Peter Frunt

(Terug naar boven)


BMX: Unieke prestaties Whoopers op WK BMX
   (24-08-2018)

 

Begin juni werd In Baku gelegen in Azerbeidzjan gestreden om de wereldkampioenschappen BMX. Daarbij waren ook 3 leden van The Whoopers aanwezig. Lissi van Schijndel uit Berlicum werd tweede bij de Girls van 13 jaar, Tim Goosens uit Den Dungen werd derde bij de Boys van 15 jaar en Rody van den Heuvel uit Den Bosch werd tweede bij de men 19 tot  25 jaar.

Alle drie de rijders zijn op jonge leeftijd begonnen bij The Whoopers met BMX. Lissi heeft al veel titels behaald zoals de Nederlands titel en ook diverse Europese titels.  Ook het WK podium was voor haar niet vreemd maar verder als een derde plaats was ze nog niet geweest. Tim is het afgelopen jaar gegroeid in zijn prestaties.  Vorig jaar was hij Nederlandskampioen en winnaar van de topcompetitie.  Dit jaar weet hij die lijn door te zetten, de tweede plaats in Baku was toch wel een verrassing maar ook een bevestiging dat hij zijn stijgende lijn weet voort te zetten. Rody, de oudste van de drie, is op wat latere leeftijd met BMX begonnen als Lissi en Tim.  Het afgelopen jaar toonde hij tijdens de nationale en Europese wedstrijden al aan met de beste mee te kunnen getuige zijn overwinning in diverse Europese rondes.  Dat hij op het WK ook met de beste mee kon was dan ook geen verassing.

Tijdens de maandag avond training zijn de drie rijders gehuldigd voor deze unieke prestaties waar zij alle drie hard voor hebben gewerkt in de afgelopen jaren. We gaan zeker nog meer van ze horen in de komende jaren!

(Terug naar boven)


 

SPONSORS:
 


Ogenblik a.u.b. ...