Image Image Image Image Image Image Image Image Image
De BMX training gaat door!

Nieuws - Fietscross en Mountainbike Club The Whoopers Berlicum

17 mrt

Door

17 mrt

Door

11 mrt

Door

The Whoopers met veel deelnemers aanwezig bij Apeldoornse MTB Marathon.

11 maart 2024 | Door |

Op zaterdag 9 maart 2024 organiseerde Mountainbikeclub Bar-End voor de 5e keer de Apeldoornse Marathon. The Whoopers namen met een zware delegatie deel aan deze marathon op een heel mooi parcours met perfecte weersomstandigheden.
Tom vertegenwoordigde onze club als dappere en eenzame strijder op de 105 km. De 70 km werd gereden door Alae, Gerard, Martin, Bryan, Lonneke, Marc, José, Martijn, Maarten, Kirsten en Marcel.
De een wat sneller en gemakkelijker als de andere maar iedereen heeft de Marathon uitgereden.

De plannen voor een nog betere uitslag in 2025 zijn al weer in de maak 🙂!

 

15 feb

Door

 Onze MTB-toertocht gaat a.s. zondag gewoon door!

15 februari 2024 | Door |

De regenval van de afgelopen weken heeft duidelijke sporen nagelaten in het bos, maar dat houdt ons als echte mountainbikers natuurlijk niet zomaar tegen. Met enkele aanpassingen in de route kunnen we de grote plassen en ondergelopen paden prima vermijden. Op ons “Kei Mooi Parcours” kun je de voeten én lagers van je fiets aanstaande zondag dus gewoon droog houden.

We zien jullie graag tussen 08.30 en 10.00 uur bij ons clubhuis voor de inschrijving. Tot zondag!

https://www.facebook.com/events/407599221701305

 

17 jan

Door

Here Technologies Kei Mooi Parkoers toertocht.

17 januari 2024 | Door |

De extra pauzeplaats bij de 59 km afstand is ook weer geregeld!!

08 jan

Door

Hel van de Vlagheide.

8 januari 2024 | Door |

– Eerste medailles zijn weer binnen.

Na de oliebollen van de nieuwjaarsreceptie op de vrijdag 5 januari. was de ‘Hel van de Vlagheide’, op 6 januari een prima gelegenheid om deze meteen weer ‘te verbranden’.. en om te zetten in eremetaal.

Om 11.00 uur was het Hilde Pennings die bij de dames categorie klaar stond, de regen van afgelopen weken had plaats gemaakt voor kou, dat zorgde er voor dat iedereen extra fris aan de start verscheen.

Bij de heren wedstrijdrijders stond een mooi haffeltje Whoopers klaar om zich te meten met de Brabantse mountainbike top.

Mooi was het om erbij te zijn, en te zien dat Berlicumse Whoopers als Teun van den Hurk, en Stijn de Bruijn (junioren categorie) tussen de gelouterde renners naar voren wisten te sturen. Met voor Stijn een 12e plek algemeen en Teun eindigde als 3e bij de junioren.

Tussen al dit geweld reden ook Gerard de Haas, Geert van de Cammen (3e 50+) en Tom van den Oetelaar (finishte vlak achter Geert). Zo vroeg in het seizoen is het voor mannen van ‘de lange adem’ nog een helse klus om een hele wedstrijd in een uur te proppen. Maar met 5 rondes in een tijd van 1u03.37 kwam ook Tom over de finish…

Voor Gerard, die op de mtb richting de vlagheide was afgereisd, is plan om niet te hard van start te gaan goed gelukt. Zo heeft hij zichzelf niet op geblazen en tijdens de wedstrijd nog wat mensen in kunnen halen. Stuk voor stuk mooie resultaten waarmee we als Whoopers weer wat medailles richting Berlicum nemen. Berlicum waar 20 januari een wedstrijd van de MTB Cup Brabant wordt georganiseerd.

Dank aan Jeroen en Dennis die tussen de bouw- en verbouw werkzaamheden, de camera hebben gepakt en wat foto’s en filmpjes hebben gemaakt; Lees verder

22 nov

Door

The Whoopers Keer Wa Anders tocht, naar de Utrechtse Heuvelrug.

22 november 2023 | Door |

Op zondag 19 november zijn 17 Whoopers voor de 2e keer dit jaar naar de Utrechtse Heuvelrug getrokken in het kader van de Keer Wa Anders toerrit.
Op het programma stonden 3 mooie routes, nl Kwintelooijen, Amerongen en Leersum.
Nadat we verzameld waren op de parkeerplaats, werden de deelnemers verdeeld over 2 groepen. 1 groep begon met de pittige route Kwintelooijen om vervolgens Amerongen en Leersum te fietsen. De andere groep reed de laatste 2 routes.
Nadat iedereen genoten had van de rit en veilig weer terug was bij het beginpunt, zijn we in het restaurant nog een lekkere lunch gaan eten.
We kijken terug op een mooi uitje, met een leuke groep mensen mooie routes gefietst en een gezellige afsluiting gehad.

 

29 okt

Door

MTB Cup Brabant wintercompetitie 23/24

29 oktober 2023 | Door |

Kijk op de website van MTB Cup Brabant voor actuele data en startlocaties, ook vind je daar de uitslagen. Alle deelnemers; veel plezier en, succes.

29 okt

Door

41 KMP toertocht 2023

29 oktober 2023 | Door |

De 41e editie van de HERE Technologies Kei Mooi Parkoers toertocht was een bijzondere! Niet alleen vanwege het feit dat het een jubileum versie was vanwege het 40 jarige bestaan van The Whoopers, maar ook door de geweldige inzet van al onze vrijwilligers en jullie die weer massaal hebben deelgenomen.
Geniet daarom van de mooie foto’s op onze facebookpagina van de TT gemaakt door Mart Schel.

30 sep

Door

KMP Toertocht 22 oktober 2023

30 september 2023 | Door |

SAVE THE DATE: Op zondag 22 oktober 2023 gaan we de 41e editie van de HERE Technologies “Kei Mooi Parkoers” mountainbiketoertocht organiseren. Een afwisselende tocht door de bossen rondom Berlicum, met volop singletracks en een goed verzorgde pauzeplaats!
Ter ere van het 40-jarig jubileum van FMC The Whoopers, hebben we ditmaal bovendien een aantal nieuwe stukken toegevoegd aan de route.
En, voor iedereen die over de finish komt is er een gratis Whoopers Bidon. Dat wil je dus niet missen!
Inschrijven tussen 08:30 en 10:00 uur.
Adres: Sportpark “De Brand”, Groenstraat 14E te Berlicum.
Keuze uit: 34, 49 of 59 km.
Kosten: €5,00 (€4,00 voor NTFU-leden; jeugd <12 gratis)

Kenmerken:
– Afwisselend parcours met volop singletracks
– Dit jaar 4 km extra parcours voor alle afstanden
– Volledig gepijlde route incl. pauzeplaats
– Extra pauzeplaats in de 59 km route
– Ruime parkeergelegenheid
– Scan&Go beschikbaar
– Spuitplaats aanwezig

Volg ons ook op; www.facebook.com/TheWhoopersMTB