U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

MTB: Verkorte EHBO training voor MTB Whoopers
   (09-07-2017)

Verkorte EHBO training voor MTB Whoopers

Alle leden van de fietscross en MTB club The Whoopers weten het.

Ze hebben een kei mooie hobby die plezier, spanning en sensatie verenigen. Wat we met zijn allen doen op die mooie bikes van ons is toch net wat anders dan tafeltennissen (ook mooi!). Je moet weten wat je doet en veiligheid staat gewoon op de eerste plaats. Altijd helm op, goed en veilig materiaal en geen (te) gekke dingen.

Maar wat te doen als er dan toch nog iets gebeurd? De MTB afdeling was daar toch wel over na aan het denken. Want iedere zaterdagmorgen gaan er onder begeleiding van instructeurs een hele club kids crossen door de bossen en dan nog niet te spreken over de zaterdagmiddag, want dan rijden er vaste prik, 3 groepen MTB’ers hun rondes door het mooie Brabantse land. Tijdens deze MTB ritten kan een ongelukje zo maar achter een boomstronkje liggen.

En mocht er dan iemand een ongelukje krijgen moet men wel weten wat te doen. Maar gelukkig is er de EHBO Vereniging Damiaan uit Berlicum waar The Whoopers een goede band mee heeft. Deze EHBO’ers zijn bij menig Whooper evenement paraat met een EHBO post en waren bereid op 2 zaterdagochtenden een verkorte EHBO cursus te organiseren voor de begeleiders en andere geïnteresseerden van de zaterdagochtend en -middag MTB groep.

En in juni was het zover, instructeurs Paula van Gestel en Hans van Osch gaven in totaal 19 MTB Whoopers leden de verkorte EHBO cursus die in zijn geheel gericht was op de praktijk wat wij als Bikers kunnen meemaken.

We hebben veeeeeel geleerd!

Hoe ga je om met iemand die gevallen is? Hoe moet de patiënt liggen en wat moet je dan juist niet doen? Blijf altijd kalm en zorg dat er organisatie is. Enne, voor 112 bellen hoeft niemand zich te schamen werd ons verteld! Mooi was de uitleg hoe je een kompres of een drukverband moet wikkelen. Wat het nog interessanter maakte was dat we alles ook in de praktijk op elkaar oefenden. Heel nuttig! Hans en Paula gaven niet alleen uitleg wat te doen, hun uitvoering en inbeelding van de praktijk maakten dat de Cursus heel leerzaam was. Natuurlijk kan je niet alles leren in een ochtend maar wat te doen om de echte eerste hulp te verlenen is nu een stuk duidelijker.

Daarom willen we langs deze weg EHBO Vereniging Damiaan uit Berlicum en instructeurs Paula van Gestel en Hans van Osch nogmaals hartelijk danken voor het geheel belangeloos verzorgen van de Verkorte EHBO cursus:

Dank!!!!

Ook al was het de eerste cursus ooit waarvan iedereen hoopte dat ze deze niet in praktijk hoeven te brengen…. We hebben er veel aan gehad!

Iedereen veel mooie, spannende maar vooral veilige MTB km toegewenst!


 

SPONSORS:
 


Ogenblik a.u.b. ...