U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

MTB: Gulbergen24, 23/24 Sept. 2017
   (28-09-2017)

Afgelopen weken zat ik wat vaker uit het raam te kijken van de 8e verdieping van mijn Eindhovense werkplek. Had ik niks anders te doen dan? Jawel, maar mijn oog en gedachten gingen naar een lelijke puist in het landschap ver weg. De Gulbergen! Een berg die maar liefst 10 miljoen ton afval herbergt! Afspraak was dat als het hele gebied volgestort  was er een recreatie gebied van werd gemaakt. In 1990 was het zover en de 60 meter boven NAP waren dus in mijn gedachten. Niet omdat het hoogste punt van Brabant, oftewel “Het dak van Brabant” mij zo interesseert maar omdat er op 23 en 24 september 2017 een heel leuk MTB evenement werd georganiseerd: De Gulbergen 24. Een MTB evenement dat is ontstaan in 2010 en al vele jaren ploeterende MTB'ers  trekt die het hoogste punt van Brabant willen veroveren.

Dus ook in 2017 was het weer zover. Van heinde en verre kwamen MTB'ers  naar de Gulbergen. En wij Whoopers waren er ook vertegenwoordigd. En hoe!!! Ons roemrucht clubke uit Berlicum was er met velen! In de 6 uur fun team categorie The whoopers met G: Gerard en Gerard-Jan, de Whoopers Fine Fleur met Rob en Martin, The Whoopers Dream Team met Hans, José en Marc, de Wild Whoopers met Geert, Frank, Michel en Oscar en ons dappere dames team The Whoop Whoop girls met Ingrid, Ellen, Lies, Digna en Lonneke. In de 6 uur Sport klasse deden The Whoopers MTB 1 met Jeroen, Joost en Bryan mee. Maar da’s nog niet alles, in de 24 uur individueel verdedigde Martijn Verhaeg onze kleuren.

Dus op zaterdagochtend vroeg togen we naar het strijd terrein. Onze Whoopers tenten en goed gevulde koelboxen mee en al snel waren we geïnstalleerd. Zenuwachtig stonden we met zijn alle te wachten om na de inschrijving het parcours te verkennen want dat was dit jaar uitgebreid met een track over het nabijgelegen golf terrein en! Jawel Dierentuin Dierenrijk!!! Al wegrijdend van onze plek kon ik er van genieten, een hele rits strak in het zwart geel gestoken stoere Whooper mannen en vrouwen die het evenementen terrein doorkruisten! De verkenningsronde ging lekker, gemakkelijker als verwacht kwamen we de bult over en reden ons rondje langs de Golfers, apen, kamelen en sta caravans bij de route.

Niet lang daarna was het zover: de start, gespannen gezichten, klaar voor de wedstrijd. Ik was overgehaald om te starten en ook nu merkte ik het weer. MTB’en blijft voor mij een duur sport want de eerst ronde (parcours was iets meer dan 10 km) was weer aardig zwaar. De ronde tijden lagen voor de verschillende teams tussen de 24 en 32 minuten. Voor de teams die uit 2 personen bestonden betekende dit snel afwisselen maar iedereen maakte zijn rondjes in een heerlijk zonnetje. Wat altijd weer mooi is, zijn de altijd weer fanatieke aanmoedigingen vanaf de kant als er weer een clubgenoot langs komt. Nog mooier is het als de langskomende Whooper zich van zijn beste kant wil laten zien en er nog een versnellinkje uitperst. De aanmoedigingen hadden tot gevolg dat de tijd snel ging en voordat we het wisten  begon de 6 uur tegen zijn einde te lopen. Men kon tot 19:00 uur aan een laatste ronde beginnen. Natuurlijk kwam mijn ploegmaat 3 minuten voor 19:00 uur binnen en kon ik er nog een laatste rondje uit persen.

Hoe werkt dit dan hoor ik jullie denken! Het aantal gereden rondes en de totale tijd die je daar over doet (als je om 3 voor 7 vertrekt heb je dus een totaal tijd van 6uur en nog wat) bepalen de stand. Ieder Whooper team had meer dan goed gereden! En ons Whooper team in de sport klasse behaalde zelfs de 3e plaats en Martijn Verhaeg ook de 3e plaats in de 24 uurs individueel met maar liefs 43 rondes!!!!!!

Maar naast een goede klassering is natuurlijk een leuke en gezellige MTB dag nog belangrijker! En dat was het ook weer! Nadat we een lange weg naar de parkeerplaats hadden afgelegd (434 km lopen valt niet mee na 6 uur…) om onze spullen naar de auto’s te brengen sloten we dag af met een BBQ om daarna moe maar voldoen huiswaarts te keren!

De hele dag was weer meer dan goed en daarom op naar het volgende MTB evenement met The Whoopers!

PS: Check de “Gulbergen 24 foto album”, dan voel je ook hoe de Gulbergen 24 waren.

Groet ,

José Oudenhuijsen


 

SPONSORS:
 


Ogenblik a.u.b. ...