U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

MTB: Het relaas van The whoopers KMP tourtocht editie 32
   (09-10-2017)

“Het relaas van The Whoopers KMP tourtocht editie 32”…… wat nou, heeft onze razende MTB reporter een crash gemaakt? zie ik jullie denken terwijl jullie de titel nog eens goed nalezen.

Nope, geen crash of wat voor ander hoofdletsel dan ook. Maar wat dan wel?

Dit keer niet alleen een verslag van de 32e editie van de Kei Mooi Parcours Tourtocht van The Whoopers op 8 oktober jl. maar ook een uiteenzetting wat de club allemaal moet doen om de Tourtocht te organiseren!

Want beste mede MTB’ers, daar komt nog best wel wat bij kijken!

Zo is de vaste TT commissie van The Whoopers bestaande uit Martin, Bryan, Rob, Corné en René al lang van te voren bezig met de TT. Buiten een gebruikelijke taak zoals het verkennen van de mogelijke route tot aan zaken waaraan je vaak niet denkt: vergunningen, oversteek regelen van particuliere grond, polsbandjes, pijl/richting bordjes, tie-raps en nietjes om ze te bevestigen kopen, PR,  zodat de MTB ‘er weet dat er een TT is, boodschappen doen voor oa de pauze plaats en nog 1001 andere zaken!

Maar buiten het vele regelen kan een TT niet gereden worden als er niet veel vrijwilligers zijn. En deze vrijwilligers hebben vele taken. Van het uitpijlen van de route, gereed maken van het clubhuis, het clubterrein klaar maken en optuigen, het parkeren regelen, oversteek bemannen tot het draaiende houden van de pauze plaats. Iedere TT weer een hele klus om alles voor elkaar te krijgen. Zowel voor de TT commissie als de andere vrijwilligers.

Maar 8 oktober was het toch weer gelukt!

De oranje zwarte pijl bordjes gaven weer duidelijk aan waar we naar toe moesten en de klaar-overs  stonden klaar om ons over gevaarlijke wegen en kruispunten te loodsen.

Vol goede moed fietste ik daarom naar de start bij het Whoopers nest. Voor het eerst weer de lange broek aan want het wordt al weer wat kouder. Na ingeschreven te zijn via mijn Scan en Go pasje kon ik de TT beginnen. De dijken langs de Aa waren flink zompig en de eerste km’s waren direct flink aanpoten. Na het korte draai en keer werk bij de sluis van Hintham, meteen richting Rosmalen waar de vaste vrijwilligers blijven rondrijden om steeds opnieuw de pijlen op te hangen. Helaas is het voor sommige mensen moeilijk om samen met anderen van het bos te genieten want de pijlen worden regelmatig weggenomen. Snel kwam ik in het gebied rond Maliskamp aan. En ik was niet alleen. Vele dikke regendruppels volgden me waar ik maar ging. Bospad, single track, de druppels bleven op en rond me vallen wat tot gevolg had dat mijn fiets, ikzelf en alles om me heen nat en modderig waren.

Wat was ik dan ook blij dat ik bij de Engelenstede bij de rust plaats was. Even de inwendige mens versterken! Een bekertje bouillon, peperkoek en een lekkere krentenbol doen wonderen.

Om mij heen stonden stoere MTB’ers even bij te komen. “het is koud en modderig” waren het meest gehoorde. Maar ook “we gaan door”. Maar ook al twijfelde ik even….. ik ben weer op mijn fietsje gesprongen. Gelukkig was het nu droog en door flink door te rijden kon ik het weer wat warmer krijgen. Snel zat ik in een lekkere schwung en kon ik de laatste km’s in een mooi tempo afmaken om het Whoopers nest weer in het  zicht te krijgen. Op naar een lekker flesje oud bruin als beloning maar niet voordat ik mijn fiets even had afgespoten want daar zat bijna het halve Berlicumse bos op.

Voldaan reed ik naar huis om ingehaald te worden door enkele mede MTB’ers die ook duidelijk de TT hadden gereden. Van top tot teen onder de modder. Mooi effe stayeren dacht ik want de beentjes zijn moe. De mede MTB’ers brachten me tot halverwege huis alwaar 2 andere MTB’ers voor het stoplicht stonden te wachten. Beide met schitterende spik splinter nieuwe outfit. Mooiere gele jasjes had ik al lang niet gezien. Een van de thuisbrengers keek de 2 collega’s even aan en zei “Jullie lijken wel mannequins, kijk eens naar ons zo zien echte MTB’ers eruit”. Bedremmeld keken de nieuwelingen naar ons terwijl wij onze rit naar huis voortzetten en met een lach afscheid namen en ze met een klap op de schouder nog veel plezier te wensen. Want daar gaat het bij MTB’en om , gewoon plezier hebben!

Het is nu wel duidelijk dat gewoon even een Tourtochtje doen niet zo gemakkelijk is zoals hierboven is uitgelegd. Maar of je nou een beginner of ouwe rot bent in het MTB’en: Het is een geweldige hobby dat MTB’en van ons!

PS: Check ook de foto’s van de tourtocht in het fotoalbum!

Met MTB groet,

Jose Oudenhuijsen


 

SPONSORS:
 


Ogenblik a.u.b. ...