U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

algemeen: Fietszichtbaarheid actie Sportpark De Brand
   (06-11-2017)

Onderwerp: Fietszichtbaarheid actie Sportpark De Brand

Berlicum, oktober 2017            

Geachte ouders/verzorgers, Beste sporters,

Onder het motto: “Ik wil je zien” organiseert Veilig Verkeer Nederland - werkgroep Sint-Michielsgestel - met steun van diverse vrijwilligers een fietsverlichting actie voor alle sporters van de verenigingen op Sportpark De Brand. Deze fietscontrole wordt met medewerking van de verenigingen op Sportpark De Brand georganiseerd op de data 13 en 15 november.  De gemeente Sint-Michielsgestel en de provincie Noord-Brabant financieren dit Brabant-brede verkeersproject.

Zichtbaarheid van fietsers is van groot belang voor de veiligheid van fietsers. Fietsverlichting is daarbij cruciaal. Ook reflectoren spelen een belangrijke rol bij de zichtbaarheid. Het is niet bekend hoeveel ongevallen en hoeveel slachtoffers onder fietsers te wijten zijn aan ontbrekende of onjuiste verlichting of reflectoren. Elk slachtoffer is er één teveel. Brabant gaat immers voor NUL verkeersdoden.
Doelstelling van de fietsverlichtingsactie is om vooral jeugdige fietsers te stimuleren op te vallen door middel van goede fietsverlichting en juiste reflectie. Fietsen met licht is prettig. Je ziet meer en je wordt door anderen gezien. Zo kom je veilig thuis.
Met de actie “Ik wil je zien” wil VVN - samen met ouders en leerlingen - een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van de verkeersveiligheid en het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers door in de weken voorafgaand aan deze fietsverlichtingsactie het fietslicht in orde te hebben.
Meer informatie over fietsverlichting is te vinden op de site www.ikwiljezien.nl

Sporters,  geef je verstand eens voorrang en controleer alvast je fietsverlichting. Ouders help kinderen eventueel een handje mee!

Sportpark De Brand      Veilig Verkeer Nederland,
Initiatiefnemers:      Werkgroep Sint-Michielsgestel
Rien van Doorn FMC The Whoopers
Henri Smulders LTV Berlicum    Toon Toebast
Willem Klok BMC       Henk van Valkenhoef
Rien van Roosmalen Hockeyclub Berlicum
     

       

N.B. Mochten er nog vragen/opmerkingen zijn:


 

SPONSORS:
 


Ogenblik a.u.b. ...