U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

MTB: Keer Wa Anders Toerrit Zondag 15-04-2018
   (16-04-2018)

Met The Whoopers zaterdagmiddag groep rijden we met veel plezier op zaterdag onze routes op, jawel, zaterdagmiddag.

Maar 2x per jaar gaan we met deze groep en iedereen die mee wil ergens anders rijden, de

Keer Wa Anders Toerrit

Afgelopen zondag 15 april was het weer zover.

Dit keer was gekozen om de vaste routes te gaan rijden van Ysselsteyn (38 km) en Horst (17 km).

Maar liefst 31 leden en 4 introducés hadden zich aangemeld om mee te gaan rijden.

Dat de thuisblijvers ongelijk kregen bleek wel op deze mooie zondag, een precies goede fiets temperatuur en een lekker zonnetje maakten dat we vol goede moed verzamelden in het Limburgs startpunt  America.

In een indrukwekkend peloton van in nieuwe clubkleding gestoken Whoopers reden we over de weg naar de route van Ysselsteyn waar het peloton in 2 groepen werd verdeeld zodat iedereen in zijn eigen tempo mee kon rijden.

De benen voelden goed dus reed ik met de 1e groep mee waar al snel bleek dat de groep 1 rijders de overhand hadden. Maar het principe “samen uit samen thuis” werd ingezet en ik reed al snel achter de voorrijder waardoor ik uiteindelijk de route, die er heel goed bij lag, lekker met de hele groep kon uitrijden en we bij het startpunt in America wat konden eten en te wachten totdat de 2e groep ook arriveerde.

Nadat de 2e groep ook was gearriveerd en ook weer wat energie had gekregen gingen we voor de route Horst. Hier hadden we afgesproken om ieder voor zich te rijden. Maar wat een schitterende tracks zijn er op de route van Horst!! Mooie klimmetjes worden afgewisseld met leuke afdalingen en snelle single tracks. Maar het allermooiste zijn de toch wel de heerlijk te rijden kombochten. Je kan deze perfect in volle snelheid nemen en al zoevend door de bochten werd de lach op mijn gezicht steeds groter! De tracks lagen er ook nog eens perfect bij en ik vond het gewoon jammer dat de ruim 17km voorbij waren. Deze route gaan we zeker nog eens rijden! Dat ik niet de enige was die dat vond bleek wel uit de vele enthousiaste reacties van de mede Whoopers toen deze gefinisht waren!

Mooie tracks moeten gewoon afgesloten worden met een goede 3e helft, dit deden we dan ook bij het nabijgelegen Pannenkoekenhuis, jaja!! Waar we onder het genot van een drankje en een stevige pannenkoek de ruige verhalen deelden.

Het was weer een meer dan lekkere MTB dag, organisatoren Martin en Rob bedankt!

Met een tevreden gevoel reden we daarom  weer naar huis en kijken al weer uit naar de volgende Keer Wa Anders toerrit die gepland staat op zondag 23 september 2018.

Mis um niet zou ik zeggen!!!

Met vriendelijk MTB groet,

José Oudenhuijsen

 

PS Check ook het foto album “Keer Wa Anders Toerrit Zondag 15-04-2018“


 

SPONSORS:
 

 

   

 


Ogenblik a.u.b. ...