U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

MTB: Het relaas van The whoopers KMP tourtocht editie 32
   (09-10-2017)

“Het relaas van The Whoopers KMP tourtocht editie 32”…… wat nou, heeft onze razende MTB reporter een crash gemaakt? zie ik jullie denken terwijl jullie de titel nog eens goed nalezen.

Nope, geen crash of wat voor ander hoofdletsel dan ook. Maar wat dan wel?

Dit keer niet alleen een verslag van de 32e editie van de Kei Mooi Parcours Tourtocht van The Whoopers op 8 oktober jl. maar ook een uiteenzetting wat de club allemaal moet doen om de Tourtocht te organiseren!

Want beste mede MTB’ers, daar komt nog best wel wat bij kijken!

Zo is de vaste TT commissie van The Whoopers bestaande uit Martin, Bryan, Rob, Corné en René al lang van te voren bezig met de TT. Buiten een gebruikelijke taak zoals het verkennen van de mogelijke route tot aan zaken waaraan je vaak niet denkt: vergunningen, oversteek regelen van particuliere grond, polsbandjes, pijl/richting bordjes, tie-raps en nietjes om ze te bevestigen kopen, PR,  zodat de MTB ‘er weet dat er een TT is, boodschappen doen voor oa de pauze plaats en nog 1001 andere zaken!

Maar buiten het vele regelen kan een TT niet gereden worden als er niet veel vrijwilligers zijn. En deze vrijwilligers hebben vele taken. Van het uitpijlen van de route, gereed maken van het clubhuis, het clubterrein klaar maken en optuigen, het parkeren regelen, oversteek bemannen tot het draaiende houden van de pauze plaats. Iedere TT weer een hele klus om alles voor elkaar te krijgen. Zowel voor de TT commissie als de andere vrijwilligers.

Maar 8 oktober was het toch weer gelukt!

De oranje zwarte pijl bordjes gaven weer duidelijk aan waar we naar toe moesten en de klaar-overs  stonden klaar om ons over gevaarlijke wegen en kruispunten te loodsen.

Vol goede moed fietste ik daarom naar de start bij het Whoopers nest. Voor het eerst weer de lange broek aan want het wordt al weer wat kouder. Na ingeschreven te zijn via mijn Scan en Go pasje kon ik de TT beginnen. De dijken langs de Aa waren flink zompig en de eerste km’s waren direct flink aanpoten. Na het korte draai en keer werk bij de sluis van Hintham, meteen richting Rosmalen waar de vaste vrijwilligers blijven rondrijden om steeds opnieuw de pijlen op te hangen. Helaas is het voor sommige mensen moeilijk om samen met anderen van het bos te genieten want de pijlen worden regelmatig weggenomen. Snel kwam ik in het gebied rond Maliskamp aan. En ik was niet alleen. Vele dikke regendruppels volgden me waar ik maar ging. Bospad, single track, de druppels bleven op en rond me vallen wat tot gevolg had dat mijn fiets, ikzelf en alles om me heen nat en modderig waren.

Wat was ik dan ook blij dat ik bij de Engelenstede bij de rust plaats was. Even de inwendige mens versterken! Een bekertje bouillon, peperkoek en een lekkere krentenbol doen wonderen.

Om mij heen stonden stoere MTB’ers even bij te komen. “het is koud en modderig” waren het meest gehoorde. Maar ook “we gaan door”. Maar ook al twijfelde ik even….. ik ben weer op mijn fietsje gesprongen. Gelukkig was het nu droog en door flink door te rijden kon ik het weer wat warmer krijgen. Snel zat ik in een lekkere schwung en kon ik de laatste km’s in een mooi tempo afmaken om het Whoopers nest weer in het  zicht te krijgen. Op naar een lekker flesje oud bruin als beloning maar niet voordat ik mijn fiets even had afgespoten want daar zat bijna het halve Berlicumse bos op.

Voldaan reed ik naar huis om ingehaald te worden door enkele mede MTB’ers die ook duidelijk de TT hadden gereden. Van top tot teen onder de modder. Mooi effe stayeren dacht ik want de beentjes zijn moe. De mede MTB’ers brachten me tot halverwege huis alwaar 2 andere MTB’ers voor het stoplicht stonden te wachten. Beide met schitterende spik splinter nieuwe outfit. Mooiere gele jasjes had ik al lang niet gezien. Een van de thuisbrengers keek de 2 collega’s even aan en zei “Jullie lijken wel mannequins, kijk eens naar ons zo zien echte MTB’ers eruit”. Bedremmeld keken de nieuwelingen naar ons terwijl wij onze rit naar huis voortzetten en met een lach afscheid namen en ze met een klap op de schouder nog veel plezier te wensen. Want daar gaat het bij MTB’en om , gewoon plezier hebben!

Het is nu wel duidelijk dat gewoon even een Tourtochtje doen niet zo gemakkelijk is zoals hierboven is uitgelegd. Maar of je nou een beginner of ouwe rot bent in het MTB’en: Het is een geweldige hobby dat MTB’en van ons!

PS: Check ook de foto’s van de tourtocht in het fotoalbum!

Met MTB groet,

Jose Oudenhuijsen

(Terug naar boven)


algemeen: Sjors Sportief 30-9 afgelast
   (30-09-2017)

In verband met het slechte weer en de conditie van de baan door de regenval de afgelopen uren moeten we de Sjors Sportief training van zaterdagmiddag 30-9 afgelasten.  De training wordt verplaatst naar zaterdag 7 oktober.

(Terug naar boven)


MTB: Gulbergen24, 23/24 Sept. 2017
   (28-09-2017)

Afgelopen weken zat ik wat vaker uit het raam te kijken van de 8e verdieping van mijn Eindhovense werkplek. Had ik niks anders te doen dan? Jawel, maar mijn oog en gedachten gingen naar een lelijke puist in het landschap ver weg. De Gulbergen! Een berg die maar liefst 10 miljoen ton afval herbergt! Afspraak was dat als het hele gebied volgestort  was er een recreatie gebied van werd gemaakt. In 1990 was het zover en de 60 meter boven NAP waren dus in mijn gedachten. Niet omdat het hoogste punt van Brabant, oftewel “Het dak van Brabant” mij zo interesseert maar omdat er op 23 en 24 september 2017 een heel leuk MTB evenement werd georganiseerd: De Gulbergen 24. Een MTB evenement dat is ontstaan in 2010 en al vele jaren ploeterende MTB'ers  trekt die het hoogste punt van Brabant willen veroveren.

Dus ook in 2017 was het weer zover. Van heinde en verre kwamen MTB'ers  naar de Gulbergen. En wij Whoopers waren er ook vertegenwoordigd. En hoe!!! Ons roemrucht clubke uit Berlicum was er met velen! In de 6 uur fun team categorie The whoopers met G: Gerard en Gerard-Jan, de Whoopers Fine Fleur met Rob en Martin, The Whoopers Dream Team met Hans, José en Marc, de Wild Whoopers met Geert, Frank, Michel en Oscar en ons dappere dames team The Whoop Whoop girls met Ingrid, Ellen, Lies, Digna en Lonneke. In de 6 uur Sport klasse deden The Whoopers MTB 1 met Jeroen, Joost en Bryan mee. Maar da’s nog niet alles, in de 24 uur individueel verdedigde Martijn Verhaeg onze kleuren.

Dus op zaterdagochtend vroeg togen we naar het strijd terrein. Onze Whoopers tenten en goed gevulde koelboxen mee en al snel waren we geïnstalleerd. Zenuwachtig stonden we met zijn alle te wachten om na de inschrijving het parcours te verkennen want dat was dit jaar uitgebreid met een track over het nabijgelegen golf terrein en! Jawel Dierentuin Dierenrijk!!! Al wegrijdend van onze plek kon ik er van genieten, een hele rits strak in het zwart geel gestoken stoere Whooper mannen en vrouwen die het evenementen terrein doorkruisten! De verkenningsronde ging lekker, gemakkelijker als verwacht kwamen we de bult over en reden ons rondje langs de Golfers, apen, kamelen en sta caravans bij de route.

Niet lang daarna was het zover: de start, gespannen gezichten, klaar voor de wedstrijd. Ik was overgehaald om te starten en ook nu merkte ik het weer. MTB’en blijft voor mij een duur sport want de eerst ronde (parcours was iets meer dan 10 km) was weer aardig zwaar. De ronde tijden lagen voor de verschillende teams tussen de 24 en 32 minuten. Voor de teams die uit 2 personen bestonden betekende dit snel afwisselen maar iedereen maakte zijn rondjes in een heerlijk zonnetje. Wat altijd weer mooi is, zijn de altijd weer fanatieke aanmoedigingen vanaf de kant als er weer een clubgenoot langs komt. Nog mooier is het als de langskomende Whooper zich van zijn beste kant wil laten zien en er nog een versnellinkje uitperst. De aanmoedigingen hadden tot gevolg dat de tijd snel ging en voordat we het wisten  begon de 6 uur tegen zijn einde te lopen. Men kon tot 19:00 uur aan een laatste ronde beginnen. Natuurlijk kwam mijn ploegmaat 3 minuten voor 19:00 uur binnen en kon ik er nog een laatste rondje uit persen.

Hoe werkt dit dan hoor ik jullie denken! Het aantal gereden rondes en de totale tijd die je daar over doet (als je om 3 voor 7 vertrekt heb je dus een totaal tijd van 6uur en nog wat) bepalen de stand. Ieder Whooper team had meer dan goed gereden! En ons Whooper team in de sport klasse behaalde zelfs de 3e plaats en Martijn Verhaeg ook de 3e plaats in de 24 uurs individueel met maar liefs 43 rondes!!!!!!

Maar naast een goede klassering is natuurlijk een leuke en gezellige MTB dag nog belangrijker! En dat was het ook weer! Nadat we een lange weg naar de parkeerplaats hadden afgelegd (434 km lopen valt niet mee na 6 uur…) om onze spullen naar de auto’s te brengen sloten we dag af met een BBQ om daarna moe maar voldoen huiswaarts te keren!

De hele dag was weer meer dan goed en daarom op naar het volgende MTB evenement met The Whoopers!

PS: Check de “Gulbergen 24 foto album”, dan voel je ook hoe de Gulbergen 24 waren.

Groet ,

José Oudenhuijsen

(Terug naar boven)


 

SPONSORS:
 


Ogenblik a.u.b. ...