U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

MTB: The Whoopers KMP tourtocht editie 33
   (19-02-2018)

Op zondag 18 januari jl. was alweer de 33e editie van de The Whoopers Kei Mooi Parcours Toertocht.

Ook nu weer hebben de Toertocht commissie en de vele vrijwilligers er voor gezorgd dat alles goed georganiseerd en leuk verliep.

Al voor de start van 08:30 uur kwamen de eerste deelnemers het Whoopersnest binnen om zich in te schrijven en eerst een lekker warm bakkie koffie te pakken alvorens te starten.

Deze vroege vogels en de andere deelnemers waren goed aangekleed want ’s ochtend’ s vroeg was het nog aardig koud. Lekker doortrappen om jezelf warm te krijgen was dus het devies!

Tijdens de tocht was het op onze mooie pauzeplaats in de Engelenstede weer goed toeven, voor de inwendige mens werd door ons pauze team gezorgd en een vuurkorf zorgde voor de benodigde warmte en sfeer.

De tracks van de toertocht lagen er, op een uitzonderlijk plasje hier en daar na, heel goed bij. Favoriet van de 3 te kiezen afstanden: 30, 45 en 55 was toch wel de voor het eerst in onze Toertocht opgenomen afstand 55 km. Maar liefst 161 van de 312 deelnemers reden de 55 km. De 55 km gaan we dus zeker houden! Zeker gezien het feit dat we de 55 km nog verder willen perfectioneren omdat er door de storm in januari vele bomen over verschillende tracks waren gevallen waardoor we de ideale route nog niet hadden kunnen uitzetten.

Dat deze afstand nog mooier gaat worden is dus wel zeker en daardoor hopen we niet alleen de lange afstand rijders, maar iedereen die eens een mooie route wil rijden rondom het Berlicumse op 7 Oktober 2018 weer graag te verwelkomen voor onze vaste 2e The Whoopers KMP Toertocht van het jaar.

Vrijwilligers en deelnemers, allemaal kei bedankt voor het weer mogelijk maken van een wederom heel mooie Kei Mooi Parcours TT editie!

 

Check ook het foto album “KMP TT feb 2018” voor de foto’s!!!

(Terug naar boven)


MTB: Reeks nieuwe regiowedstrijden in Berlicum, Nieuwkuijk en Oss
   (24-01-2018)

De regiocompetitie is al jaren een vaste waarde op de kalender van The Whoopers. Naast het vertrouwde rondje op Engelenstede werd vorig jaar met succes een omloop in Nieuwkuijk toegevoegd aan het programma. Dit jaar zal de regiocompetitie nog verder uitbreiden en wordt er samengewerkt met Team Brabant 2000 en Mountainbike club Oss. Dat betekent dat er een mooie reeks wedstrijden op de agenda staat in Berlicum, Nieuwkuijk en Oss. Like bovendien de nieuwe Facebookpagina Regio Competitie 2018 om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

 

Noteer de volgende data alvast in je agenda:

 

24-03-2018 Berlicum (Recreatiegebied Engelenstede, Berlicum)

24-04-2018 Nieuwkuijk (Wielerbaan De Heuvelen aan de Nieuwkuijkseweg)

29-05-2018 Nieuwkuijk (Wielerbaan De Heuvelen aan de Nieuwkuijkseweg)

26-06-2018 Oss (Witte Ruysheuvel, Aengelbertlaan 60, Oss)

04-09-2018 Berlicum (Recreatiegebied Engelenstede, Berlicum)
Hier vindt ook de prijsuitreiking van het klassement plaats.

 

Starttijden voor de eerste wedstrijd op zaterdag 24 maart:

10:30 jeugd 8 t/m 14 jaar

11:15 senioren 15+

 

Starttijden voor de overige wedstrijden op dinsdag:

18:30 jeugd 8 t/m 14 jaar

19:00 senioren 15+

 

Inschrijving:

Jeugd (8 t/m 14jaar) is gratis,
Funklasse / licentiehouders €2,- per wedstrijd en zullen beide apart worden geklasseerd.
Inschrijving vindt plaats op de locatie zelf en zal 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd sluiten. 
Gelieve hier rekening mee te houden.

Voor de jeugd wordt de ronde zo aangepast dat papa, mama, opa, oma jou meerdere malen voorbij zien komen en duurt ca. 30 minuten, 
de senioren rijden ca. 60 minuten.

HELM VERPLICHT!!!

(Terug naar boven)


MTB: KMP toertocht 18 februari
   (15-01-2018)

Zet zondag 18 februari 2018 in de agenda!

Dan is het namelijk tijd voor de 33e editie van onze "Kei Mooi Parcours" mountainbike toertocht.

Dit jaar met 30, 45 of een nieuwe 55 km route door de prachtige bossen rondom Berlicum.

 

Datum: 18 februari 2018

Waar: Sportpark "De Brand", Groenstraat 14E te Berlicum

Inschrijven tussen 08:30 en 10:00 uur (Scan&Go beschikbaar)

Keuze uit 30, 45 of 55 km.

Kosten: €5,00 (NTFU-leden: €4,00 / Jeugd <16 gratis)

 

 

Ook dit jaar hebben wij weer gezorgd voor een "Kei Mooi Parcours" door de bossen rondom Berlicum. De route is volledig uitgepijld en voert door de mooie omgeving van Berlicum. Gedurende de route is er voor alle deelnemers een pauzeplaats (Let op! De 55 km-route komt pas na ca. 40 km bij de pauzeplaats!). Aan het eind van de tocht is er de mogelijkheid uw fiets af te spuiten. Daarnaast kunt u in ons clubhuis nog een hapje of een drankje nuttigen om de sterke verhalen van de tocht nog eens te vertellen.

De KMP-tocht is te volgen op social media:

Twitter mee via #kmptocht en volg @TheWhoopersMTB of like onze facebookpagina.

(Terug naar boven)


MTB: MTB wedstrijd Berlicum 2018
   (03-12-2017)

Berlicum vroeg op de  Mountainbikekalender.

17-18 maart 2018 Berlicum

 

Op de mountainbike kalender(KNWU) is het de mountainbikewedstrijd van Berlicum die opnieuw in maart wordt verreden.

Op zaterdag 17 maart staat in Berlicum de mountainbikewedstrijd voor de jeugd ( LJC ) op het programma. Op een bosrijk parcours waar drie jaar geleden tevens het Nederlands kampioenschap voor de jeugd werd gehouden. Om deel te mogen nemen aan het NK dient een jeudrenner minimaal 4 wedstrijden te rijden. Berlicum hoort daar zeker bij. Vorig jaar stonden maar liefst ruim 274 jeugdrenners aan het vertrek. Een record waar we best een beetje trots op zijn!

 

Op zondag 18 maart 2018 gaat de 22 ste mountainbikewedstrijd van Berlicum de GP Kivada Wielersport Specialized van start op het vernieuwde parcours van 2014 welke zeer goed is bevallen bij renners als publiek. Ook zal wederom de Zwanenberg worden opgenomen in het parcours. Deze technische puist werd in 2013 in het recreatiegebied Engelenstede aangelegd.

Het nieuwe wedstrijdprogramma is zorgvuldig opgemaakt waardoor er een minder grote belasting komt voor bepaalde categorieën. Een betere spreiding over de dag en minder categorieën die gezamenlijk starten zal de druk bij bepaalde wedstrijden weg nemen. We verwachten wederom ruim 500 deelnemers.

Meer informatie en inschrijving via www.wsvdezwaan.nl

 

(Terug naar boven)


 

SPONSORS:
 


Ogenblik a.u.b. ...