U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws

Nieuws

algemeen: KMP Toertocht 17 februari
   (08-02-2019)

Nog een kleine twee weken tot onze "Kei Mooi Parcours" mountainbiketoertocht! De pijlen zijn binnen, de vergunningen zijn rond, we kunnen weer rekenen op een grote schare vrijwilligers en... we hebben een nieuwe lus voor onze 55 km tocht!! Dat betekent minder asfalt en nog meer singletracks! Kom jij 17 februari ook naar onze KMP-tocht?

#kmptocht #Berlicum #mtb #toertocht #NTFU

www.thewhoopers.nl
https://nl-nl.facebook.com/events/314904139151533/

(Terug naar boven)


BMX: Trainingstijden voor 2019 gewijzigd!
   (15-12-2018)

Voor komend jaar zijn de trainingstijden van de 3 trainingsgroepen gewijzigd!

BMX training op de maandag en woensdag avond (vanaf maandag 7 januari)

    • Groep 1 (t/m 9 jaar) traint van 18:00 tot 19:00 uur. De poort gaat om 17:45 uur open.  Je kan tot 18:15 uur instromen in de training.  Trainers ma + wo Danny, Twan, Robin en Mario)

    • Groep 2 ( t/m 13 jaar) traint van 18:45 tot 20:00 uur. Trainers ma Berty (WT-4) + Kevin, wo Jack (WT-2) + Kevin 

    • Groep 3 traint van 19:45 tot 21:00 uur. Trainers ma Berty (WT-4), wo Jack (WT-2)

BMX Recreanten training op donderdagavond

  • Recreanten BMX van 19:30 tot 20:30 uur, let op minimum leeftijd is 20 jaar

 

Zie hier de groepsindeling van de leden van The Whoopers.

De activiteiten kalender met o.a. clubwedstrijden en vrije trainingen wordt bekend gemaakt zodra de volledige wedstrijdkalender bekend is!

(Terug naar boven)


MTB: MTB Cup Brabant
   (11-12-2018)

 1sts MTB Cup Brabant Berlicum.

 
Zoals sommige misschien al vernomen hebben gaat Regio Competitie verder onder de naam MTB Cup Brabant. Daarom hebben we buiten de gebruikelijke zomeravond wedstrijden nu ook een serie winter wedstrijden georganiseerd. De eerste van deze reeks is op 22-12-2018 in Berlicum.
Er zijn 2 klasse jeugd en volwassenen. Deze zijn ook nog is onderverdeeld in Funklasse en Licentiehouders.
Alle wedstrijden van MTB Cup Brabant tellen mee voor het eind klassement.

Wedstrijd informatie:
Locatie: parkeerplaats Engelestede Berlicum (nabij restaurant de Hooghei)
Starttijden:
- Jeugd 10:30
- Volwassenen 11:15
Inschrijving
Tent op het parcours
Jeugd gratis
Volwassen €2,-
Gelieve 15 minuten voor de start in te schrijven.

 

Hier onder de volledige kalender van de MTB Cup Brabant   

(Terug naar boven)


algemeen: Boeven vangen tijdens de NvdW Nightride
   (01-12-2018)

 Boeven vangen blijft leuk en spannend.

In dit artikel een kort relaas van een aanhouding van inbrekers tijdens de afgelopen Nightride tijdens de Nacht van de Whoopers

Afgelopen zaterdag 24 november 2018 maken we ons klaar bij het Whoopernest om de duisternis in te gaan en de Nacht van de Whoopers te gaan rijden in de bossen rondom Berlicum . Het doel die avond was om een tocht van ongeveer 25 km te fietsen door de bossen en het prachtige buitengebied van Berlicum. Om dat het donker was waren we allemaal voorzien van goede verlichting zowel op de fiets als sommigen ook op hun helm.

Rond de klok van 7 uur zijn we vertrokken en reden we in de richting van Maliskamp wat een kerkdorp van Rosmalen is en kort langs de A59 ligt. Het was die avond prachtig weer en lekker donker iedereen had het goed naar zijn zin.

Rond de klok van 20.10 uur reden we vanuit het bos de bebouwde kom van Maliskamp in en wilden via een omweg weer naar ons clubhuis te rijden om daar de avond af te sluiten met een hapje en een drankje. Echter het liep even anders.

Op de Berkenlaan zag ik 2 mannen mij tegemoet lopen die een stalen platte kar voorttrokken waar een hoop spullen op lagen. Ik zag dat het van die zogenaamde bouwdrogers waren en iets wat leek op verwarmingsketels/ grote boilers. In het voorbijrijden maakte ik een opmerking naar ze van zo jullie zijn nog laat op pad. Van hun kwam echter geen reactie terug ze keken strak voor zich uit en liepen door. Ik had direct zo mijn vermoedens dat er iets niet klopte en keerde mijn fiets om en reed achter de mannen aan. De groep die ik begeleide deden hetzelfde en verminderden hun snelheid. Nadat ik de mannen op een paar meter genaderd was vroeg ik even of ze wilden blijven staan want ik had zo het vermoeden dat we op een 2 tal inbrekers waren gestuit die iets bij zich hadden wat niet van hun is. Ik ben in de omgeving goed bekend en weet dat er een 100 meter verder een woningbouw project is wat bijna opgeleverd wordt.

Nadat ik de mannen had aangesproken maakten zij zich direct uit de voeten en renden in de richting van het bos. Het eerste wat ik deed was heel hard roepen POLITIE staan blijven maar dat waren ze niet van plan. Eén van de gasten schopte ze schoenen onder het lopen uit zodat hij wat sneller was. Na een goede 40 meter splitsen ze op en ging er één naar rechts en de ander naar links. Ik moest dus een keuze maken. Ik koos voor de linkse man en die rende een tuin in liep zich klem tegen een garagedeur en schoot de de coniferen haag weer de weg op en liep in de richting van een donkere brandgang, de andere gast klom bij een huis over de schutting en via het dak (wat achteraf bleek) is hij ontsnapt. Mijn mannetje kon ik goed volgen ben van mijn fiets gesprongen en riep nogmaals POLITIE staan blijven maar geen reactie. Inmiddels was ik er zo dichtbij kon hem letterlijk in zijn nek grijpen en naar de grond brengen. He gast je bent aangehouden zei ik tegen hem, hij was echter buiten adem en lag te trillen als een juffershondje. De 2e man helaas ontkomen, de mensen van de groep die ik bij me had moesten even schakelen want het was allemaal zo snel gegaan. Door ons is toen via 112 de politie gebeld met de mededeling dat we een heterdaadje hadden met buit en dat we assistentie wilden.

                                                                                                   

                                          

                             de gearresteerde verdachte                                                                                                                                          de gestolen spullen bewaakt door Liwald en zijn fiets

De politie was na een goede 10 minuten terplaatse en heeft de zaak van ons overgenomen. Wij zijn vervolgens naar ons clubhuis gereden en hebben de avond nog even geëvalueerd.

Voor veel leden was het in ieder geval een geslaagde nightride en de plannen voor een volgende met weer iets spannends onderweg moest ik maar op de agenda zetten. Alleen dit soort dingen zijn natuurlijk niet te plannen.


De afloop van de zaak is ook nog wel het vermelden waarde:

  • Bij het onderzoek door de politie op de PD is de auto aangetroffen waar ze het allemaal in wilden laden

  • Op de bouwplaats stonden nog 2 wagens vol met ketels, sanitair, toiletpotten

  • De aannemer is blij met ons en binnenkort kunnen we een kleine attentie van hem verwachten tijdens de Snerttocht wat een mooi gebaar is.

(Terug naar boven)


algemeen: Rien neemt na 35 jaar afscheid van bestuur!
   (29-11-2018)

Op 23 november j.l. heeft in het Whoopersnest Rien van Doorn na 35 jaar afscheid genomen van het bestuur!  Tijdens deze speciale gelegenheid is de hamer overgedragen naar de interim voorzitter Willy Snoeck die zich kiesbaar stelt voor de functie van voorzitter. De nieuwe voorzitter zal tijdens de algemene ledenvergadering op 18 februari van het volgende jaar worden verkozen.

Er zijn niet genoeg woorden om Rien te bedanken voor zijn inzet voor The Whoopers tussen 1983 en 2018. Rien is al erelid van de vereniging en afgelopen zomer werd tijdens de viering van het 35 jarig bestaan het terras bij het clubhuis omgedoopt tot het Rien van Doornplein!

De komende periode zal Rien, Willy wegwijs maken binnen The Whoopers.  Willy is natuurlijk geen onbekende bij The Whoopers waar hij eerder actief was als BMX lid en in de jaren 80 ook al eerder de voorzittershamer heeft gehanteerd. Momenteel is Willy ook actief als mountainbiker bij The Whoopers!

Om bij Riens woorden te blijven, The Whoopers "a never ending Bikestory"!

 

(Terug naar boven)


algemeen: Whooper van het jaar BMX Lars Wijnakker
   (24-11-2018)

Zeer verdiend, enorm gegroeid, altijd gemotiveerd en aanwezig. Oftewel gewoon de Whooper van het jaar 2018 is geworden.... Lars Wijnakker!!

(Terug naar boven)


BMX: Unieke prestaties Whoopers op WK BMX
   (24-08-2018)

 

Begin juni werd In Baku gelegen in Azerbeidzjan gestreden om de wereldkampioenschappen BMX. Daarbij waren ook 3 leden van The Whoopers aanwezig. Lissi van Schijndel uit Berlicum werd tweede bij de Girls van 13 jaar, Tim Goosens uit Den Dungen werd derde bij de Boys van 15 jaar en Rody van den Heuvel uit Den Bosch werd tweede bij de men 19 tot  25 jaar.

Alle drie de rijders zijn op jonge leeftijd begonnen bij The Whoopers met BMX. Lissi heeft al veel titels behaald zoals de Nederlands titel en ook diverse Europese titels.  Ook het WK podium was voor haar niet vreemd maar verder als een derde plaats was ze nog niet geweest. Tim is het afgelopen jaar gegroeid in zijn prestaties.  Vorig jaar was hij Nederlandskampioen en winnaar van de topcompetitie.  Dit jaar weet hij die lijn door te zetten, de tweede plaats in Baku was toch wel een verrassing maar ook een bevestiging dat hij zijn stijgende lijn weet voort te zetten. Rody, de oudste van de drie, is op wat latere leeftijd met BMX begonnen als Lissi en Tim.  Het afgelopen jaar toonde hij tijdens de nationale en Europese wedstrijden al aan met de beste mee te kunnen getuige zijn overwinning in diverse Europese rondes.  Dat hij op het WK ook met de beste mee kon was dan ook geen verassing.

Tijdens de maandag avond training zijn de drie rijders gehuldigd voor deze unieke prestaties waar zij alle drie hard voor hebben gewerkt in de afgelopen jaren. We gaan zeker nog meer van ze horen in de komende jaren!

(Terug naar boven)


 

SPONSORS:
 

 

   

 


Ogenblik a.u.b. ...