U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws BMX

Nieuws BMX

BMX: Tim Goossens Nederlandskampioen BMX
   (09-07-2017)

 In Assen is Tim Goossens uit Den Dungen Nederlandskampioen BMX geworden bij de boys van 14 jaar.  Tim die uitkomt voor Fietscross en Mountainbike Club The Whoopers uit Berlicum reed al het hele jaar erg sterk getuige zijn overwinningen in de Topcompetitie eerder dit seizoen.  Hij wist zich dan ook redelijk makkelijk te plaatsen voor de finale in deze sterk bezette categorie. In de finale maakte hij het nog erg spannend door terug te komen naar een gemiste start.  Voor Tim was dit zijn eerste titel bij de KNWU.  In eerdere jaren was hij ook als eens kampioen geworden bij de NFF.  Naast Tim pakte ook Lissi van Schijndel uit Berlicum de titel bij de Girls 11-12 jaar. Lissi komt dit jaar niet meer uit voor The Whoopers maar volgt nog wel wekelijks de trainingen op “De Brandschans” in Berlicum.  Naast Tim en Lissi wisten ook Jane Reacq en Rody van den Heuvel zich te plaatsen voor de finale maar miste daarin net het podium.  Komende week zullen zij allemaal een gooi doen naar de Europese titel BMX in het Franse Bordeaux.

 

 

 

(Terug naar boven)


BMX: Mooi NK weekend NFF in Kampen.
   (05-06-2017)

In het Pinxterweekend is traditie getrouw het NK BMX onder auspiciën van de NFF. Op zaterdag werd de zogenaamde plaatsingswedstrijd verreden waarbij een goede uitgangspositie voor  het NK op de maandag kon worden behaald.  Verder werd op zaterdag de finale van de promotieklassen verreden, een klassement over alle Provinciale Kampioenschappen van het afgelopen Seizoen.

Op de Zaterdag stonden naast de NK deelnemers, Sven, Lars en Danny Wijnakker, Tristan en Jarno van Roosmalen, Henry van der Donk, Giel van den Broek, Robin Dirks en Jane Reacq  ook Luca en Dani Verhagen aan het vertrek. Helaas konden zij nog niet aan het NK op maandag deelnemen omdat zij pas dit jaar zijn begonnen met het rijden van landelijke wedstrijden. Volgend jaar zullen ze er zeker bijzijn! Uiteindelijk was Giel van den Broek de enige die genoeg wedstrijden had gereden in de promotieklassen en dat afsloot met een 12e plaats in de eindstand.

Nadat er zaterdag nog gezellig nagepraat is onder het genot van een heerlijke BBQ was maandag dan het grote NK aan de beurt. Bij de 6 jarige kwam Sven Wijnakker in de baan, ondanks dat hij zijn stinkende best deed zat een finale plaats er net niet in voor hem.  Zijn broer Lars wist zich bij de jongens van 8 jaar knap te plaatsen voor de halve finale, hierin kwam hij een plekje tekort voor de grote finale. Bij de jongens van 10 jaar kwam ook Tristan van Roosmalen niet verder dan de halve finale.  Het zelfde verging het Henry van der Donk bij de jongens van 12 jaar.  Op zich stuk voor stuk knappe prestaties het is niet iedereen gegeven een halve finale te rijden tijdens een NK!

De sensatie was Jarno van Roosmalen bij de jongens van 13 jaar.  Vooraf dacht hij een klein kansje op de halve finale te hebben.  Uiteindelijk ging hij met de hakken over de sloot door naar de halve via een derde en twee vijfde plaatsen. In de halve reed hij een zeer sterke race en wist zich te plaatsen voor de finale. In de sterk bezetten finale wist  hij van de 8 finalisten de vijfde plaats te pakken!

Giel van de Broek  kwam een puntje te kort om zich bij de jongens van 16 en 17 jaar voor de halve finale te plaatsen.  Het zelfde gold voor Robin Dirks bij de mannen van 18 jaar en ouder.  Bij de cruisers tot 30 jaar wist hij wel de finale te bereiken en werd daarin zesde.  Ook Danny Wijnakker haalde de finale maar dan bij de cruisers tot 45 jaar. Liggend op een vijfde positie zette hij nog aan voor een ultieme poging om bij de eerste drie te geraken, helaas moest hij dit bekopen met een uitglijder waarna hij genoegen moest nemen met de achtste plaats.  Tenslotte kwam Jane Reacq in actie in maar liefst twee finales.  Bij de kleine wielen wist zij in de finale een zesde plaatst te behalen.  Bij de grote wielen (cruisers) ging het haar iets beter af en werd zij vijfde.

Dit jaar dan misschien geen kampioenen bij The Whoopers maar vier van de acht rijders wisten zich te plaatsen voor de finale en daarmee een prijs in de wacht te slepen.  Bovenal was het weer een gezellig weekend waarin een hoop lol is beleefd! Op naar het NCK over 2 weken in Baarn.  Hopelijk met een grote groep Whoopers aan het vertrek.

Op de Facebook pagina van The Whoopers zijn foto's te vinden die een indruk geven van het afgelopen Pinksterweekend.

 

 

(Terug naar boven)

 
 

SPONSORS:
 


Ogenblik a.u.b. ...