U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws BMX

Nieuws BMX

BMX: The Whoopers Kampioen van district Zuid
   (05-11-2018)

Afgelopen zondag mocht de organiserende vereniging Fietscross en Mountainbike Club The Whoopers de wisselbeker in ontvangst nemen van het clubkampioenschap NFF van het district Zuid.  Tijdens de laatste districtwedstrijd van het seizoen wisten The Whoopers net wat meer punten binnen te halen dan de Weirijders uit Tiel waar in maart de competitie was gestart.  Er hadden zich maar liefst 43 leden aangemeld voor deze laatste wedstrijd. Mede door deze goede opkomst en de mooie prestaties in de 12 wedstrijden, die het afgelopen jaar zijn verreden in het district Zuid, stond The Whoopers aan het einde van de dag bovenaan! De Weirijders waren al jaren niet te verslaan, zij mochten dan ook het afgelopen jaar de wisselbeker definitief bijzetten in hun prijzenkast. De nieuwe wisselbeker is dus voor een jaar naar Berlicum!

We willen alle rijders van The Whoopers, hun trainers, sponsors en alle leden die de organisatie van de wedstrijd mogelijk hebben gemaakt bedanken voor dit mooie seizoen.  Speciale dank gaat dit keer uit naar Edward van der Burght die na meer als 10 jaar stopt met het inschrijven en aanmelden van de leden voor de districtswedstrijden NFF! 

 

              

(Terug naar boven)


BMX: Recreatief BMX’n bij The Whoopers!
   (16-09-2018)

We zien steeds meer ouders bij The Whoopers die het leuk vinden om ook eens op de BMX te rijden.  Met name voor de groep die wel graag 1 keer in de week op de BMX traint, maar geen wedstrijden wil rijden, hebben we besloten de rest van 2018 een “Pilot” te gaan draaien met een recreatieve trainingsgroep op de donderdagavond.

Het is in de vorm van een vrije training, er is dus geen trainer bij aanwezig.  Wel zijn er twee aanspreekpunten voor de donderdag training.  Te weten de initiatief nemers Danny Wijnakker en Richard Le Blanc, zij zullen zelf ook mee fietsen.

De donderdag training is alleen voor eigenleden. De minimum leeftijd is 20 jaar! Ben je geen lid mag je 3x proberen waarna je lid moet worden van The Whoopers. Wel even zelf materiaal regelen we hebben weinig grote fietsen en helmen om te proberen.

We beginnen op donderdag 4 oktober en de daarop volgende donderdagen.  De trainingstijd is van 19:30 tot 20:30 uur.  Wie weet het begin van weer iets moois bij The Whoopers!

De BMX Commissie

(Terug naar boven)


BMX: Unieke prestaties Whoopers op WK BMX
   (24-08-2018)

 

Begin juni werd In Baku gelegen in Azerbeidzjan gestreden om de wereldkampioenschappen BMX. Daarbij waren ook 3 leden van The Whoopers aanwezig. Lissi van Schijndel uit Berlicum werd tweede bij de Girls van 13 jaar, Tim Goosens uit Den Dungen werd derde bij de Boys van 15 jaar en Rody van den Heuvel uit Den Bosch werd tweede bij de men 19 tot  25 jaar.

Alle drie de rijders zijn op jonge leeftijd begonnen bij The Whoopers met BMX. Lissi heeft al veel titels behaald zoals de Nederlands titel en ook diverse Europese titels.  Ook het WK podium was voor haar niet vreemd maar verder als een derde plaats was ze nog niet geweest. Tim is het afgelopen jaar gegroeid in zijn prestaties.  Vorig jaar was hij Nederlandskampioen en winnaar van de topcompetitie.  Dit jaar weet hij die lijn door te zetten, de tweede plaats in Baku was toch wel een verrassing maar ook een bevestiging dat hij zijn stijgende lijn weet voort te zetten. Rody, de oudste van de drie, is op wat latere leeftijd met BMX begonnen als Lissi en Tim.  Het afgelopen jaar toonde hij tijdens de nationale en Europese wedstrijden al aan met de beste mee te kunnen getuige zijn overwinning in diverse Europese rondes.  Dat hij op het WK ook met de beste mee kon was dan ook geen verassing.

Tijdens de maandag avond training zijn de drie rijders gehuldigd voor deze unieke prestaties waar zij alle drie hard voor hebben gewerkt in de afgelopen jaren. We gaan zeker nog meer van ze horen in de komende jaren!

(Terug naar boven)

 
 

SPONSORS:
 


Ogenblik a.u.b. ...