U bent hier: Home › Nieuws › Nieuws MTB

Nieuws MTB

MTB: MTB wedstrijd Berlicum 2018
   (03-12-2017)

Berlicum vroeg op de  Mountainbikekalender.

17-18 maart 2018 Berlicum

 

Op de mountainbike kalender(KNWU) is het de mountainbikewedstrijd van Berlicum die opnieuw in maart wordt verreden.

Op zaterdag 17 maart staat in Berlicum de mountainbikewedstrijd voor de jeugd ( LJC ) op het programma. Op een bosrijk parcours waar drie jaar geleden tevens het Nederlands kampioenschap voor de jeugd werd gehouden. Om deel te mogen nemen aan het NK dient een jeudrenner minimaal 4 wedstrijden te rijden. Berlicum hoort daar zeker bij. Vorig jaar stonden maar liefst ruim 274 jeugdrenners aan het vertrek. Een record waar we best een beetje trots op zijn!

 

Op zondag 18 maart 2018 gaat de 22 ste mountainbikewedstrijd van Berlicum de GP Kivada Wielersport Specialized van start op het vernieuwde parcours van 2014 welke zeer goed is bevallen bij renners als publiek. Ook zal wederom de Zwanenberg worden opgenomen in het parcours. Deze technische puist werd in 2013 in het recreatiegebied Engelenstede aangelegd.

Het nieuwe wedstrijdprogramma is zorgvuldig opgemaakt waardoor er een minder grote belasting komt voor bepaalde categorieën. Een betere spreiding over de dag en minder categorieën die gezamenlijk starten zal de druk bij bepaalde wedstrijden weg nemen. We verwachten wederom ruim 500 deelnemers.

Meer informatie en inschrijving via www.wsvdezwaan.nl

 

(Terug naar boven)


MTB: 8e SNERTTOCHT 16 december 2017
   (02-12-2017)

8e Snert tocht op zaterdag 16 december 2017

Voor Whooperleden vanaf 16 jaar!

Start en finish clubhuis het Whoopersnest sportpark De Brand Berlicum.

2 afstanden:
Ca. 65 km Oranje/witte + geel/zwarte  route (Berlicum + Den Dungen) start 13:00 uur

Ca. 35 km de oranje/witte route (Berlicum)  start 14:00 uur
 
Na afloop “snert”  plus een  oud bruintje 

Eigen bijdrage € 2,00

Meld je aan via www.thewhoopers.nl   (niet verplicht om vooraf aan te melden, mag wel om een inzicht te krijgen in het aantal deelnemers.)

De zaterdag tochten voor senioren vervallen op deze dag.

(Terug naar boven)


MTB: Natuurmonumenten enquête
   (26-10-2017)

Natuurmonumenten heeft een vragenlijst over vaste mountainbike routes verstuurd onder haar achterban. Het gaat onder meer over aanpassen van regels voor vignetten en routes zoals Loonse en Drunense duinen. 

Zeker de moeite waard om daarbij je mening als mtb-er te laten horen. Voor behoud van mooie routes en betaalbare vergunningen.

Wat voor mountainbiker ben jij? 

 

Natuurmonumenten werkt aan een verbeterde route in de Veluwezoom. Daarvoor willen we graag weten wat jou trekt in een MTB-route. Laat het ons weten via deze korte vragenlijst!

10 vragen voor een betere route in Veluwezoom!

Vul de vragenlijst in

(Terug naar boven)


MTB: Whoopers in Sauerland 2017
   (20-10-2017)

Ik ga MTB’en in Sauerland en ik neem mee: Heeeeeel veeeeel: 3 korte broeken, 3 lange broeken, been stukken, 3 korte mouwen shirts, 2 shirts met lange mouwen, ondershirts, windstopper, 2 paar schoenen, 3 paar sokken, helmen, brillen en 1 schone onderbroek. Vooral dat laatste is wel belangrijk hé! Als je 3 dagen in het Deutsche land verblijft mag die natuurlijk wel eens verschoond worden. Maar gelukkig hebben we de beschikking over de Stationwagen van Marc waar we ook nog eens kratten met smeermiddelen,  gereedschap, een pomp en o ja, natuurlijk de bikes in en op moeten. Dan nog effe Pieter ophalen, die we gelukkig  nog net in een open plekje van de achterbank kunnen proppen.

En hup, op naar Sauerland voor het jaarlijkse MTB weekend van The Whoopers zaterdag middag groep! We hebben er zin in met zijn drieën want de weersvooruitzichten zijn goed en het gezelschap is leuk. Want ook dit jaar zijn we weer met een leuke groep. Gerard, Marc, José, Marcel, Martin, Michel, Pascal, Pieter, René, Richard, Rob, Wim, Stijn, Mini Veltje, Monique, Robert en René gaan dit jaar de Sauerlandse Bergen bedwingen. Helaas moesten Ad en vlak voor het vertrek Geert zich afmelden vanwege ziekte.

Na een reis van een paar uur komen we aan bij Gasthof Schottes wat alweer voor het 3e jaar op rij onze basis is voor de fietstochten. Eén voor één druppelen de mede bikers binnen en nadat we ons te goed hebben gedaan aan een lekkere lunch wordt het tijd om op onze bikes te stappen. Het weer is perfect maar de meeste kiezen er toch voor om de lange broek en shirt met lange mouwen aan te doen. Net zoals vorige jaren staan de gidsen Ben en Jan klaar om ons te begeleiden en we kunnen op weg. Maar niet voordat we Wim zijn nieuwe bike bewonderd hebben. En wat voor één! Een e-mountain bike! Hiermee moet Wim bergen al helemaal kunnen beklimmen! We zijn er benieuwd naar. Al snel worden de eerste hoogte meters afgelegd waardoor de spieren niet echt de kans krijgen om op te warmen. Maar al klimmend zien we waar we onder meer voor zijn gekomen. Schitterende natuur en mooie tracks. De ene na de andere heuvel en berg wordt door onze groep bedwongen. Uiteindelijk rijden we deze eerste middag 41,4 km met 792 hoogtemeters. De eerste rit zit erop. Dan is het tijd voor het volgende. Lekker hartige broodjes, die Geert voor ons had meegegeven en een lekker koud pilsje. Want dat hoort ook bij zo’n weekend.

Wat zeker ook veel gedaan wordt is ouderwets lekker ouwehoeren. Dat het  bv wel erg gaaf zou zijn als in de toekomst de Veldtjes met 3 generaties bij zo’n weekend aanwezig zouden zijn. Opa Veldt zou dan wel diep in de 60 zijn. Maar da’s niet erg volgens Mini Veltje. Die geven we gewoon een e-bike met dubbele turbo en Robert zijn zoon zou met 16 jaar zeker wel mee moeten kunnen.

Als je flink fietst heb je ook flink honger en daarom smaakte het diner weer perfect. Wanneer het weer tijd is om daarna in het mandje te kruipen komt de ervaring van vorige jaren goed van pas. Een grote doos met oordoppen biedt uitkomst om niet de hele nacht wakker te liggen door je snurkende kamer genoten! Welterusten!!

Hochheide Willingen, Here we come!

“Hier sind de Eier” brult Gasthof Schottes eigenaar Kristoff als hij weer de uit 1916 stammende enorme pannen vol met eieren op de bar zet. Goed ontbijt is belangrijk. Zeker voor vandaag want op de zaterdag gaan we de meeste km’s en hoogte meters maken.

Ook vandaag is het weer prima en het uitzicht nog mooier. Wim geeft aan dit de reden is dat hij nu een ebike heeft. Hij kan nu goed fietsen maar ook wat meer van het uitzicht genieten. Ikzelf blijf het klimmen zwaar vinden. Op het kleinste verzet zo goed mogelijk ademhalen en de goede cadans vinden. Dus blijven duwen, trekken, duwen, trekken op de pedalen om omhoog te komen. Vandaag is echter het tempo een beetje onregelmatig. De berg geiten hebben er de vaart inzitten en de groep wordt regelmatig een beetje uit elkaar getrokken. Maar da’s maar even want we komen steeds bij elkaar en zien de mooiste plekjes. Zo mooi dat je er zelfs niet kan MTB’en. We moeten lopen en klimmen en onze bikes vooruitduwen, trekken of op de schouder meenemen. Verbaast staat een eenzame bergbeklimmer ons aan te kijken als hij 20 in het zwart geel gehulde Whoopers rotsbergen ziet beklimmen terwijl ze dikke banden fietsen achter zich aan trekken. Gelukkig vergoed het resultaat van deze inspanning veel. Het hoogste punt van deze beklommen berg geeft een schitterend uitzicht waar we met zijn allen in stilte van genieten.

Maar dan gebeurt wat je niet wil hebben als MTB’er in de bergen. De zadel pen van gids Ben breekt af. En is het al niet gemakkelijk om te rijden met zadel in de bergen. Zonder zadel worden je bovenbeen spieren helemaal gekweld.……. Ben moet helaas nog aardig wat km’s rijden voordat we  in Willingen komen waar we van de welverdiende lunch mogen genieten en hij van fiets kan wisselen. Een echte Duitse lunch die ook nog eens door de Whoopers wordt getrakteerd! Bedankt namens het hele grupske!!!

We gaan weer verder en dan bedenk ik me dat we vorig jaar na de lunch de flinke klim naar de Hochheide hebben gereden. Een hele lange klim met stukken met stijgingspercentages waar je U tegen zegt! We nemen de Hochheide dit keer van een andere kant maar hij blijft lang en zwaar. De meeste afdalingen tijdens deze dagen zijn brede paden. Echter een paar  van de uitzonderingen zijn de afdalingen van de Hochheide. Van graspaden tot tracks die alleen maar uit wortels bestaan. Rechtdoor gaan en blijven rollen is het devies. Halverwege de Hochheide is één van de single tracks naar beneden. En die wil iedereen snel nemen! Mooi is het dan als er 2 man naast elkaar naar beneden gaan en onder luid gelach Martin nog geen cm geven om te passeren.De laatste km’s gaan over de weg naar beneden en net zoals vorig jaar lopen de snelheden flink op! Hebben we dan vooral dezelfde km’s gereden? Nee hoor, wel aardig wat bekende km’s maar ook weer veel nieuwe mooie wegen! 50,4 km en 1504 hoogtemeters verder komen we na deze dag weer aan in het Gasthof.

Na lekker effe gedoucht te hebben zit ik uiteindelijk aan een tafeltje de dag door te spreken met Rob, Wim, Gerard en Marc. Even later zijn we aan het bespreken wat voor werk we eigenlijk doen. Heel verschillend allemaal: van Calculator/werkvoorbereider/planner, Medisch directeur/Arts, plaatsvervangend teamvoorzitter, Werf medewerker tot Project coördinator. Maar wat we allemaal wel gemeen hebben is dat we één ding heel leuk vinden:  MTB’en!!!! Lekker crossen door de bossen en in de bergen met The Whoopers !!!

Maar de avond is nog niet ten einde. Plotseling springen mensen op en worden deuren en ramen open gegooid. We noemen geen namen maar hoe is het mogelijk dat één persoon zijn Darm en Maag flora zo beroerd kan zijn dat de fundering van het Gasthof nu nog kraakt van deze verschrikkelijke gassen…… De oorzaak hiervan wordt hierna diepgaand geanalyseerd. Gelukkig biedt de bardame daarna weer troost door de glazen te vullen. Ook het wijnglas van Pieter wordt letterlijk tot de rand gevuld. Je kan zien dat ze hier meer bier tappen! Na nog meer slappe klets  is het voor mij het teken om de doos met oordoppen weer op te zoeken om de volgende dag weer fit op te gaan staan!

De insluiper

Fris en fruitig sta ik op en zie dat het weer een schitterende dag is. Op naar het ontbijt alwaar een spannende gebeurtenis de ronde doet. Er was een insluiper op 2 kamers! Een lange man in gele onderbroek kwam de kamer binnen van Pascal, Rob en Martin en na even wat gemompeld te hebben vertrok hij. Deze man in gele onderbroek ging verder. Ook de slaapkamer van de Veldtjes liep hij binnen om op zijn gemak de wc te bezoeken…… Natuurlijk moest deze ochtend iedereen aangeven wat voor onderbroek men aan had maar nu kwamen we er achter dat sommige mensen meer dan 1 onderbroek bij hadden wat het onmogelijk maakte om de insluiper te identificeren! Maar vlak voordat we vertrokken voor de 3e dag fietsen maakte de insluiper zich bekend. Een mede biker die niet tot onze club behoorde kwam zich verontschuldigen. Hij had een kamer zonder toilet en was op zoek geweest naar het openbare toilet. Helaas had de goede man iets te diep in het glaasje gekeken waardoor hij deze niet kon vinden en in andere kamers was gaan plassen.

Bijkomend van deze bekentenis gingen we weer met ons aluminium of carbon ros de weg op. En hoe! Na 30 meter gefietst te hebben, hupsakee, direct rechtsaf de bergop! En das niet fijn voor een Diesel want die moet eerst warm worden!!!

We begonnen met een weg die zo uit de Tour de France gekopieerd zou kunnen zijn: lang slingerachtig asfalt dat als een zwarte slang de berg langzaam omhult om uiteindelijk op de top je van je laatste zuchtje adem te doen ontnemen. Dat was dus meteen heftig maar de afdalingen en de mooie bospaden en vergezichten vergoeden veel!

Dan komt ook nog eens het voordeel van het feit dat je een gids bij hebt. Je komt hierdoor op plekken waar je, als je zelf zou gaan rijden, niet snel komt. We zetten namelijk koers naar een kunstmatig bergmeer dat in de winter wordt gebruikt om de hellingen van Winterberg te voorzien van kunstsneeuw. We zijn echter niet de enigen die dit gebied willen bezoeken. Waar de meeste van ons de benen gebruiken als motor maken de inheemsen in dit gebied vooral gebruik van de mountain ebike. Ook nu rijden een man en vrouw op ebike zmmmmmm ons voorbij om het meer in de bergen te gaan bekijken. Waar de dame aardig aanbiedt om van ons een groepsfoto te maken heeft haar partner een grappige bui. Om ons te laten lachen voor de foto grapt hij “Holland fahrt wieder nicht zum WM”…….. Toch gevaarlijk om als enige Duitser tegenover 20 Nederlanders dit te zeggen. Vooral als je op de rand van een afgrond staat… Maaaaaaar gelukkig heeft hij het getroffen. We zijn allemaal kei vriendelijke MTB’ers die als enig gevaar wat gassen produceren en verder vooral lekker willen biken.

En verder gaan we weer! Het lijkt wel of we gisteren niet aardig tegen de gidsen Ben en Jan zijn geweest want we hebben de ene berg nog niet beklommen of we rijden al weer de volgende broer van de Mont Ventoux op. Uiteindelijk komen we in het altijd weer drukke Winterberg waar we van de beruchte Stijn afdaling snellen. Gelukkig is de geul aan onderzijde van deze afdaling nu weggehaald waardoor we deze veilig afrijden. Om daarna de steile klim naar de zwart ski route van Winterberg te beklimmen. Kort, maar wel heel steil! Na Winterberg nemen we een stukje weg naar beneden waar we echt goed op moeten letten. Flinke scheuren in het asfalt zorgen ervoor dat ik de off road tracks echt wel begin te waarderen. De laatste km’s van deze dag rijden we over mooie weilanden en bospaden om uiteindelijk weer richting onze basis te gaan. Voldaan na 47,9 km en 1044 hoogte meters kijken we terug op de deze laatste dag in het Sauerlandse.

En ik moet zeggen, ook al rijden we dit voor ons plezier, als we gefinisht zijn heb ik toch wel een gevoel van  “dat hebben we toch maar mooi gedaan”.

Na gedoucht en natuurlijk weer lekker gegeten te hebben laden we onze auto’s in om weer terug te gaan naar Nederland. We nemen afscheid van onze gidsen Ben en Jan en het personeel van Gasthof Schottes om de terug reis te aanvaarden.

We zijn het er allemaal over eens. Het was weer fijn fietsen en kei gezellig!

Daarom, organisatie weer bedankt en mede Whoopers bedankt voor de wijze lessen ( ja, ik ga volgend jaar echt wel gericht trainen op klimmen!!!) en de gezelligheid!

Het was weer een evenement waar we het nog lang over gaan hebben!

PS: check de foto's onder de map foto album "Whoopers in Sauerland 2017"!

Groet,

 

José Oudenhuijsen

(Terug naar boven)


MTB: Het relaas van The whoopers KMP tourtocht editie 32
   (09-10-2017)

“Het relaas van The Whoopers KMP tourtocht editie 32”…… wat nou, heeft onze razende MTB reporter een crash gemaakt? zie ik jullie denken terwijl jullie de titel nog eens goed nalezen.

Nope, geen crash of wat voor ander hoofdletsel dan ook. Maar wat dan wel?

Dit keer niet alleen een verslag van de 32e editie van de Kei Mooi Parcours Tourtocht van The Whoopers op 8 oktober jl. maar ook een uiteenzetting wat de club allemaal moet doen om de Tourtocht te organiseren!

Want beste mede MTB’ers, daar komt nog best wel wat bij kijken!

Zo is de vaste TT commissie van The Whoopers bestaande uit Martin, Bryan, Rob, Corné en René al lang van te voren bezig met de TT. Buiten een gebruikelijke taak zoals het verkennen van de mogelijke route tot aan zaken waaraan je vaak niet denkt: vergunningen, oversteek regelen van particuliere grond, polsbandjes, pijl/richting bordjes, tie-raps en nietjes om ze te bevestigen kopen, PR,  zodat de MTB ‘er weet dat er een TT is, boodschappen doen voor oa de pauze plaats en nog 1001 andere zaken!

Maar buiten het vele regelen kan een TT niet gereden worden als er niet veel vrijwilligers zijn. En deze vrijwilligers hebben vele taken. Van het uitpijlen van de route, gereed maken van het clubhuis, het clubterrein klaar maken en optuigen, het parkeren regelen, oversteek bemannen tot het draaiende houden van de pauze plaats. Iedere TT weer een hele klus om alles voor elkaar te krijgen. Zowel voor de TT commissie als de andere vrijwilligers.

Maar 8 oktober was het toch weer gelukt!

De oranje zwarte pijl bordjes gaven weer duidelijk aan waar we naar toe moesten en de klaar-overs  stonden klaar om ons over gevaarlijke wegen en kruispunten te loodsen.

Vol goede moed fietste ik daarom naar de start bij het Whoopers nest. Voor het eerst weer de lange broek aan want het wordt al weer wat kouder. Na ingeschreven te zijn via mijn Scan en Go pasje kon ik de TT beginnen. De dijken langs de Aa waren flink zompig en de eerste km’s waren direct flink aanpoten. Na het korte draai en keer werk bij de sluis van Hintham, meteen richting Rosmalen waar de vaste vrijwilligers blijven rondrijden om steeds opnieuw de pijlen op te hangen. Helaas is het voor sommige mensen moeilijk om samen met anderen van het bos te genieten want de pijlen worden regelmatig weggenomen. Snel kwam ik in het gebied rond Maliskamp aan. En ik was niet alleen. Vele dikke regendruppels volgden me waar ik maar ging. Bospad, single track, de druppels bleven op en rond me vallen wat tot gevolg had dat mijn fiets, ikzelf en alles om me heen nat en modderig waren.

Wat was ik dan ook blij dat ik bij de Engelenstede bij de rust plaats was. Even de inwendige mens versterken! Een bekertje bouillon, peperkoek en een lekkere krentenbol doen wonderen.

Om mij heen stonden stoere MTB’ers even bij te komen. “het is koud en modderig” waren het meest gehoorde. Maar ook “we gaan door”. Maar ook al twijfelde ik even….. ik ben weer op mijn fietsje gesprongen. Gelukkig was het nu droog en door flink door te rijden kon ik het weer wat warmer krijgen. Snel zat ik in een lekkere schwung en kon ik de laatste km’s in een mooi tempo afmaken om het Whoopers nest weer in het  zicht te krijgen. Op naar een lekker flesje oud bruin als beloning maar niet voordat ik mijn fiets even had afgespoten want daar zat bijna het halve Berlicumse bos op.

Voldaan reed ik naar huis om ingehaald te worden door enkele mede MTB’ers die ook duidelijk de TT hadden gereden. Van top tot teen onder de modder. Mooi effe stayeren dacht ik want de beentjes zijn moe. De mede MTB’ers brachten me tot halverwege huis alwaar 2 andere MTB’ers voor het stoplicht stonden te wachten. Beide met schitterende spik splinter nieuwe outfit. Mooiere gele jasjes had ik al lang niet gezien. Een van de thuisbrengers keek de 2 collega’s even aan en zei “Jullie lijken wel mannequins, kijk eens naar ons zo zien echte MTB’ers eruit”. Bedremmeld keken de nieuwelingen naar ons terwijl wij onze rit naar huis voortzetten en met een lach afscheid namen en ze met een klap op de schouder nog veel plezier te wensen. Want daar gaat het bij MTB’en om , gewoon plezier hebben!

Het is nu wel duidelijk dat gewoon even een Tourtochtje doen niet zo gemakkelijk is zoals hierboven is uitgelegd. Maar of je nou een beginner of ouwe rot bent in het MTB’en: Het is een geweldige hobby dat MTB’en van ons!

PS: Check ook de foto’s van de tourtocht in het fotoalbum!

Met MTB groet,

Jose Oudenhuijsen

(Terug naar boven)


MTB: Gulbergen24, 23/24 Sept. 2017
   (28-09-2017)

Afgelopen weken zat ik wat vaker uit het raam te kijken van de 8e verdieping van mijn Eindhovense werkplek. Had ik niks anders te doen dan? Jawel, maar mijn oog en gedachten gingen naar een lelijke puist in het landschap ver weg. De Gulbergen! Een berg die maar liefst 10 miljoen ton afval herbergt! Afspraak was dat als het hele gebied volgestort  was er een recreatie gebied van werd gemaakt. In 1990 was het zover en de 60 meter boven NAP waren dus in mijn gedachten. Niet omdat het hoogste punt van Brabant, oftewel “Het dak van Brabant” mij zo interesseert maar omdat er op 23 en 24 september 2017 een heel leuk MTB evenement werd georganiseerd: De Gulbergen 24. Een MTB evenement dat is ontstaan in 2010 en al vele jaren ploeterende MTB'ers  trekt die het hoogste punt van Brabant willen veroveren.

Dus ook in 2017 was het weer zover. Van heinde en verre kwamen MTB'ers  naar de Gulbergen. En wij Whoopers waren er ook vertegenwoordigd. En hoe!!! Ons roemrucht clubke uit Berlicum was er met velen! In de 6 uur fun team categorie The whoopers met G: Gerard en Gerard-Jan, de Whoopers Fine Fleur met Rob en Martin, The Whoopers Dream Team met Hans, José en Marc, de Wild Whoopers met Geert, Frank, Michel en Oscar en ons dappere dames team The Whoop Whoop girls met Ingrid, Ellen, Lies, Digna en Lonneke. In de 6 uur Sport klasse deden The Whoopers MTB 1 met Jeroen, Joost en Bryan mee. Maar da’s nog niet alles, in de 24 uur individueel verdedigde Martijn Verhaeg onze kleuren.

Dus op zaterdagochtend vroeg togen we naar het strijd terrein. Onze Whoopers tenten en goed gevulde koelboxen mee en al snel waren we geïnstalleerd. Zenuwachtig stonden we met zijn alle te wachten om na de inschrijving het parcours te verkennen want dat was dit jaar uitgebreid met een track over het nabijgelegen golf terrein en! Jawel Dierentuin Dierenrijk!!! Al wegrijdend van onze plek kon ik er van genieten, een hele rits strak in het zwart geel gestoken stoere Whooper mannen en vrouwen die het evenementen terrein doorkruisten! De verkenningsronde ging lekker, gemakkelijker als verwacht kwamen we de bult over en reden ons rondje langs de Golfers, apen, kamelen en sta caravans bij de route.

Niet lang daarna was het zover: de start, gespannen gezichten, klaar voor de wedstrijd. Ik was overgehaald om te starten en ook nu merkte ik het weer. MTB’en blijft voor mij een duur sport want de eerst ronde (parcours was iets meer dan 10 km) was weer aardig zwaar. De ronde tijden lagen voor de verschillende teams tussen de 24 en 32 minuten. Voor de teams die uit 2 personen bestonden betekende dit snel afwisselen maar iedereen maakte zijn rondjes in een heerlijk zonnetje. Wat altijd weer mooi is, zijn de altijd weer fanatieke aanmoedigingen vanaf de kant als er weer een clubgenoot langs komt. Nog mooier is het als de langskomende Whooper zich van zijn beste kant wil laten zien en er nog een versnellinkje uitperst. De aanmoedigingen hadden tot gevolg dat de tijd snel ging en voordat we het wisten  begon de 6 uur tegen zijn einde te lopen. Men kon tot 19:00 uur aan een laatste ronde beginnen. Natuurlijk kwam mijn ploegmaat 3 minuten voor 19:00 uur binnen en kon ik er nog een laatste rondje uit persen.

Hoe werkt dit dan hoor ik jullie denken! Het aantal gereden rondes en de totale tijd die je daar over doet (als je om 3 voor 7 vertrekt heb je dus een totaal tijd van 6uur en nog wat) bepalen de stand. Ieder Whooper team had meer dan goed gereden! En ons Whooper team in de sport klasse behaalde zelfs de 3e plaats en Martijn Verhaeg ook de 3e plaats in de 24 uurs individueel met maar liefs 43 rondes!!!!!!

Maar naast een goede klassering is natuurlijk een leuke en gezellige MTB dag nog belangrijker! En dat was het ook weer! Nadat we een lange weg naar de parkeerplaats hadden afgelegd (434 km lopen valt niet mee na 6 uur…) om onze spullen naar de auto’s te brengen sloten we dag af met een BBQ om daarna moe maar voldoen huiswaarts te keren!

De hele dag was weer meer dan goed en daarom op naar het volgende MTB evenement met The Whoopers!

PS: Check de “Gulbergen 24 foto album”, dan voel je ook hoe de Gulbergen 24 waren.

Groet ,

José Oudenhuijsen

(Terug naar boven)


 

SPONSORS:
 


Ogenblik a.u.b. ...