Image Image Image Image Image Image Image Image Image
De BMX training gaat door!

Activiteiten mountainbike

Kei Mooi Parcours toertocht

Onder de vlag van de NTFU wordt tweemaal per jaar onze eigen toertocht georganiseerd. Dit vind plaats in februari en oktober. Deelname staat open voor leden en niet-leden. Deelname voor leden van de club is gratis. Er wordt gestart vanaf ons clubgebouw op sportpark de Brand te Berlicum. Het parkoers is afwisselend door o.a. dijken, zandvlaktes, singeltracks en bospaden. Een uitdaging voor iedereen, geheel vrijblijvend en in uw eigen tempo, met als beloning een versnapering bij onze pauzeplaats. Na afloop van de tocht kan in ons clubhuis de sterke verhalen van onderweg worden verteld. Tevens is daar gelegenheid om je fiets schoon te spuiten. Een paar uur lekker buiten actief bewegen is gezond en gezellig.

Hel van de Meierij

Door de wekelijkse tochten van de zaterdagmiddag training achter elkaar op 1 dag te fietsen ontstaat een “marathon” afstand van 100 km die een groot gedeelte van ‘De Meierij’ beslaat. De hel vindt plaats op de 1e zaterdag van juli. Deze dag wordt afgesloten met een barbecue in het clubhuis. Er wordt sinds 2013 ook een verkorte versie van ongeveer 70 km gereden voor diegenen die de grote 100 km nog niet aandurven of er conditioneel nog niet klaar voor zijn.

Weekend senioren

Een weekend mountainbiken in Duitsland, België of Luxemburg. Doelgroep is de fanatiekere toerrijder.

Weekend toerrijders

In het najaar (oktober) een weekend naar Wiemeringhausen in het Sauerland, Duitsland. Doelgroep is de zaterdagmiddaggroep, Ook hier geldt het principe van ‘samen uit, samen thuis’. Het weekend wordt begeleidt door een plaatselijk bekende gids en begeleider van Sauerlandbiking.nl. We verblijven daar in een all-inn Gasthof. We vertrekken op vrijdagmorgen en komen zondags tegen de avond weer thuis. Bekende plaatsen die bezocht worden zijn, Winterberg en Willingen.

Weekend jeugd

De jeugd van The Whoopers gaan 1  of 2 dagen op kamp naar een locatie in Nederland. Afgelopen jaren was dat o.a Biezenmortel gelegen bij de Drunense duinen en natuurcamping het Goeie Leven in de Eerdse Bergen te Eerde.

Trainingsstage Wedstrijd senioren

Trainingsstage voor de fanatieke wedstrijd renner(ster). De trainer bepaald of iemand voldoende niveau heeft om mee te kunnen op deze trainingsstage. Vind meestal in in weekend van Pinksteren plaats in Limburg.

MTB Clinic

In samenwerking met WSV De Zwaan wordt op een zaterdagmiddag in oktober of november een clinic georganiseerd waarvoor een nationale mountainbike-topper wordt uitgenodigd die uitleg geeft aan de jeugdleden en waarbij de jeugdleden de gelegenheid krijgen tot het stellen van vragen. Deelname is gratis.

Dag en nacht van The Whoopers

Vindt plaats op de laatste zaterdag in oktober. In de namiddag voor jeugdleden, ’s-avonds voor senioren. Na een tocht in de omgeving is er aansluitend een hapje en drankje bij het clubhuis. Tevens worden The Whoopers van het jaar bekend gemaakt en medaille winnaars op de NK’s gehuldigd.

MTB Cup Brabant

MTB Cup Brabant is een samenwerking van verschillende clubs uit de regio Brabant die laagdrempelige, betaalbare wedstrijdjes organiseren. Er worden doorgaans twee wedstrijden verreden: een jeugdwedstrijd (tot en met 14 jaar) en een volwassenenwedstrijd (vanaf 15 jaar). Iedereen is welkom om mee te doen en de inschrijfkosten zijn laag.

In de winter worden er wedstrijden in het weekend georganiseerd, en in de zomer ’s avonds. Er wordt gestreden om de eer, dus er worden geen prijzen uitgereikt. Op de website en facebook kun je echter wel terugzien hoe je geëindigd bent ten opzichte van de andere rijders. Meer informatie www.mtbcupbrabant.nl

Nationale XC mountainbike wedstrijd

Ook wel bekend als de GP Kivada wielersport Berlicum. In samenwerking met Wielersupporters Vereniging de Zwaan wordt dit evenement medio maart georganiseerd in recreatiegebied Engelenstede. De GP Kivada valt onder de reglementen van de KNWU. Informatie over nationale wedstrijden is te vinden op www.knwu.nl/mountainbiken of vraag het een van onze wedstijdrijders.

Voorafgaand aan de wedstrijden voor licentiehouders vindt er een Funklasse wedstrijd plaats.

Landelijke Jeugd Competitie (LJC)

Op zaterdag voorafgaand aan de nationale mountainbike wedstrijd wordt in samenwerking met WSV de Zwaan een wedstrijd voor alle jeugdcategorieën georganiseerd op Engelensteden. De wedstrijd maakt deel uit van de landelijke jeugd competitie van de KNWU.

Start2Bike, een goede start op de fiets

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets of mountainbike maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dat fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan kun je nu deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je fiets krijgt.

In het najaar (september/oktober) wordt onder de vlag van de NTFU een 4 weekse clinic gegeven met als doel beginnende mountainbik(st)ers de fijne kneepjes van het rijden op een MTB te leren. De cursus wordt gegeven door leden van the Whoopers (gecertificeerd MTB 2 trainer) en bestaat uit de volgende onderwerpen, fiets afstelling, remmen/schakelen, balans, bochtentechniek, klimmen en dalen, obstakels en het opbouwen van fietsconditie met als doel het rijden van een tocht van ongeveer 30 km na 4 weken. De groepen bestaan uit max 12 deelnemers. De clinic wordt in de middag gehouden van 14.00-17.00 uur. Voor het meedoen aan deze cursus is geen fietservaring vereist wel enige conditie. Voor deelnemers die geen MTB fiets hebben zijn een klein aantal leenfietsen voorradig. Deze kunnen tegen een kleine vergoeding gedurende de cursus gebruikt worden. Voor verdere info en opgave zie www.start2bike.nl.

Voor meer informatie over de activiteiten van The Whoopers stuur een mail naar mtb@thewhoopers.nl of kijk in het evenementen overzicht.