Image Image Image Image Image Image Image Image Image
De BMX training gaat door!

13 jun

Door

NK BMX NFF bij The Whoopers in Berlicum.

13 juni 2019 | Door |

Het gehele pinksterweekend stond bij FMC The Whoopers in het teken van BMX, op zaterdag 8 juni vond daar de plaatsingswedstrijd plaats. De laatste wedstrijd om je te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap op maandag 10 juni, ook een mooie wedstrijd waarin je kunt zien wat je kansen zijn tijdens het NK.

De weersomstandigheden waren op zaterdag niet erg optimaal, er stond een stevige wind, door de windvlagen was het voor sommige rijders moeilijk om goed te starten of om sprongen te maken. 39 van de 411 inschrijvingen waren voor The Whoopers, zij kwamen uit in verschillende leeftijdscategorieën en klasse’s. Van 7 rijders moesten we na de manche’s afscheid nemen. 9 rijders overleefde de halve finale’s jammer genoeg niet. Maar liefst 14 Whoopers zagen we in de finale aan het starthek verschijnen. Op een 8ste plaats zagen we Lars Wijnakker en Danisha van Ewijk, 6de werden Joyce vd Burght en Manuel v Gulik. Twan Snoeck werd 5de en Mees Maurix 4de. Op het podium mochten plaats nemen Remy Franssen op een mooie 3de plaats, Aeron v Bommel, Justin v Uden en Jane Reacq werden 2de en op het hoogste punt zagen we Fabian Franssen, Jane Reacq, Auke Jacobs en Christian Verhagen. Dat beloofde wat voor het Nederlands Kampioenschap van de maandag.

Op de zaterdag werd ook de eindstand van de promotieklasse bekend gemaakt, dit is een competitie die over het gehele jaar telt. Jarno v Roosmalen onze enige deelnemer in de promotieklasse heren behaalde hierin een knappe 11 de plaats. In de klasse promotie jeugd zagen we 4 Whoopers in de einduitslag voorkomen, te weten: Aeron v Bommel 9 de, Tristan v Roosmalen 12 de, Tiamo Fransen 19de en een 34 ste plek voor Remy Franssen.

NK

Op pinkstermaandag was het weer een stuk beter, net over 11  opende  wethouder Lianne vd Aa met een druk op de knop van het starthek het Nederlands Kampioenschap BMX van de NFF. 28 Whoopers verschenen er die dag aan het starthek. Voor Thomas vd Wiel, Sven Wijnakker, Justin Snoeck, Tiamo Fransen, Tim en Sanne Smits, Danisha v Ewijk en Joyce vd Burght hield de wedstrijd na 3 manche’s op. In de halve finale zagen we Justin le Blanc, Remy Franssen, Lars Wijnakker, Tristan v Roosmalen, Luca Verhagen, Jarno v Roosmalen en Kevin vd Burght uitgeschakeld worden. 13 Whoopers mochten zich voorstellen aan het massaal opgekomen publiek, het was een gezellige drukte rondom de crossbaan. We begonnen de finale’s met de cruisers ( 24” wielen), meteen in de eerste race zagen we Jane Reacq in actie, zij werd onze eerste Nederlands Kampioen in de categorie cruiser dames. In race 3, cruisers 31 tot 44 jaar verschenen maar liefst 3 Whoopers achter het starthek, Manuel van Gulik behaalde een 6 de plek, Twan Snoeck moest met een 4 de plaats genoegen nemen, en Auke Jacobs werd onze tweede Nederlands Kampioen. In de cruiserklasse categorie 45 + was het Christian Verhagen die er met de titel van door ging.

Bij de jongens 5 en 6 jaar zagen we Jesper v Menzel die in het Whoopershirt aan het hek mocht verschijnen, hij werd knap 7de, in de leeftijdscategorie jongens 8 jaar zagen we Justin v Uden als 2 de de streep passeren, kort daarna volgde Jay-Jay v Ewijk op een 6de plaats. Door met de jongens 9 jaar, één Whooper aan het hek, Mees Maurix, hij eindigde als 6de. Bij de jongens van 11 jaar zagen we 2 Whoopie’s aan het hek plaats nemen, Fabian Franssen en Aeron v Bommel reden zij aan zij, Fabian werd 2de en Aeron 3de. Bij de jongens van 14 jaar zagen we Henri vd Donk naar boven komen hij mocht plaats nemen op plek 8 achter het hek, hij kwam als 7de over de finishlijn. Bij de dames 16 jaar en ouder kwam Jane Reacq nog eens in actie, pas net voor de finishlijn werd deze race beslist, super spannend, Jane werd wederom 1ste en onze 4 de Nederlands Kampioen. Wij kunnen terug kijken op een fantastisch weekend, alle Whoopers hebben zich van hun beste kant laten zien, wij zijn trots op alle rijders, de organisatie en alle vrijwilligers.

Langs deze weg willen wij iedereen die op wat voor manier zijn of haar steentje heeft bijgedragen heel, heel erg bedanken.

Anne-Marie vd Steijn