Image Image Image Image Image Image Image Image Image
De BMX training gaat NIET door!

19 sep

Door

The Whoopers KeerWaAnders (KWA) tocht, zondag 13 September

19 september 2020 | Door |

The Whoopers zaterdagmiddag groep en iedere Whooper die mee wil, gaan 2 keer per jaar andere tracks rijden onder het mom van de “KeerWaAnders (KWA) tocht”.

Deze KWA tochten zijn ondertussen legendarisch en daarom waren we met maar liefst 38 ATB-ers afgereisd richting Nijmegen om daar de tracks van Nijmegen, Groesbeek, Mook en of Malden te gaan rijden.

Omdat je niet zo maar ergens met zo’n grote groep kan starten had de weer meer dan perfecte organisatie in handen van Martin, Rob en Bryan al rondgekeken en een mooie bos parkeerplaats gevonden waar we ons aan de Covid-19 maatregelen konden houden en waar prima gestart kon worden.

Al snel vulde de parkeerplaats zich helemaal met auto’s met dikke cross bikes erop (Nijmegen net te ver om er naar toe te fietsen). Altijd weer mooi om te zien als er zo’n geel , zwart blauwe karavaan aan komt. Om iedereen op zijn eigen niveau te kunnen laten rijden werden er 3 groepen geformeerd en na de diverse instructies gingen we snel van start.

Ikzelf reed met groep 2 mee en kan niet meer dan zeggen dat het daar echt gave tracks zijn! Mooie kombochten, pittige klimmetjes, veel single tracks en snelle afdalingen. Zelfs een track met de mooie en voor zich zelf sprekende naam “trauma pad” ontbreekt er niet!

Na een poosje had iedereen zijn plaats gevonden in de groep en kon het echte werk beginnen. Knallen met die bikes! Sommige gedeeltes hebben we mooi wat vaker genomen. Soms omdat de pijlen er niet waren maar vooral omdat ze zo lekker liepen.

Na ongeveer een 50 km gereden te hebben was het tijd om de volgende fase van de KWA tocht te gaan meemaken.

Marcel had zijn camper en alle bijbehorende faciliteiten meegenomen en bij terugkomst op de parkeerplaats stonden de verfrissingen, soep en broodjes worst al klaar. Onder het genot van deze versnaperingen werd er nagepraat over de rem en stuur fouten van de andere en het geweldige bochtenwerk en snelheid van ons zelf.

Dit alles maakte deze editie van de KWA tocht weer meer dan gaaf en we kijken al weer uit naar het volgende Whooper evenement!

Organisatie en mede Whoopers daarom ook bedankt voor deze leuk dag!

Groet,

José Oudenhuijsen