Image Image Image Image Image Image Image Image Image
De BMX training gaat door!

14 jul

Door

The Whoopers Hel van de Meierij, editie 2021.

14 juli 2021 | Door |

Te mooi om er geen verslag van te maken!

Zaterdag 10 juli mochten The Whoopers weer hun Hel van de Meierij organiseren en rijden.
De vele aanmeldingen, 41 in totaal lieten zien dat vele leden weer zin hadden om dit mooie evenement mee te maken, na het een jaar geen evenementen te kunnen organiseren vanwege covid.
Alle voorwaarden waren geschapen om er een mooie dag van te maken.
Anton had 2 mooie routes gemaakt voor zowel de grote Hel (100km) als de kleine Hel (70km).
Het weer was gewoon perfect en onder leiding van Maarten, Rob en Anton voor de 100km en Marcel voor de 70km kon er gestart worden vanaf het Whoopers nest.
Maar niet voordat we eerst even bij kletsten onder het genot van een bakkie koffie.
Na een welkomst woord door Marcel en René maakten we de groepen van ongeveer 10 rijders per groep.
De snelle bikers gingen er al spoedig vandoor met Maarten. Ikzelf ging met de groep o.l.v. Anton mee.
Snel reden we al door het Brabantse platte land en wat ziet dat er op dit moment schitterend en groen uit. Geen reden om naar het buitenland te gaan!
De tracks lagen er door de verschillende regenbuien van de afgelopen week ook perfect bij en met het zonnetje op ons bol werden de eerste single tracks bij Eerde vloeiend genomen.
Terwijl we de km’s onder onze goed genopte banden wegdraaiden kwamen we al snel bij de Vlagheide in Schijndel voor de eerste hoogte meters.
Helaas brak de ketting van iemand in de groep bij aanvang van de klim maar met hulp van de groep was dit snel opgelost. Zo hoort het, oplossen en samen weer verder!
Met een snelheid waar Van Aert op de Mont Ventoux nog iets van zou kunnen leren….. vlogen we de Vlagheide van diverse zijdes op om daarna koers te zetten richting de Vresselse hut om daar de route van St. Oedenrode te doen. Dat blijft een schitterende route met mooie goed lopende tracks, iedere keer weer genieten om die route te rijden.
Al met al tikten we bijna 60 km af en begonnen de buiken te knorren maar gelukkig was de pauze plaats bij de Familie Schouten dichtbij.
En dan is er niks heerlijker als een “da sind die Eier” broodje ei a la Christoff from Germany (insiders weten genoeg)! De lunch was meer dan perfect verzorgd door René, Monique en Ingrid en het was echt energie bijtanken tijdens de pauze.
Maar na de pauze moet er weer gefietst worden!
In het verleden maakten regen, wind, stof en enorme hitte deze tocht tot een ware Hel maar de weergoden waren echt aardig voor ons want een mooi zonneke, geen regen en een mooie temperatuur maakten dat we door het Brabantse landschap konden zoeven. Na de pauze werd er gereden over paden, dijken, tracks waarbij ik vaak dacht waar in hemelsnaam rijden we nu.
Maar onze wegkapiteins gingen de groepen stoer en goed voor en ons restte alleen te genieten en de benen rond te laten draaien.
Na 80/90 km kwamen links en rechts wel enkele pijntjes naar voren bij sommigen: hamstrings werden gemasseerd, knietjes gewreven en gelletjes ingenomen om deze pijntjes te verdrijven.
Nog steeds afvragende welk bospad we nu weer doorploegden was er een herkenningspunt. Het huis met de rieten figuren in Gestel. Aha, we zijn hier! De laatste loodjes en km’s.
Berlicum naderde steeds meer en de gedachte aan een koud pilsje als beloning zorgde ervoor dat de snelheid werd verhoogd. Helaas. We komen 1 km te kort om de 100km vol te hebben gemaakt. Waarschijnlijk de bochten te scherp genomen? Da’s maar de vraag ons kennende maar na een extra ronde nadert het Whoopers nest.
We hebben de Hel volbracht!
De rest van de groep een boks gevende kijk ik uit naar de beloning in de vorm van een flesje heerlijk koud gerstenat.
Alle groepen zijn binnen en er zijn gelukkig geen valpartijen en zware pech gevallen geweest.
Bijna net zo belangrijk als het biken zelf is het napraten hierover. Onder het genot van een drankje en een hapje wat weer perfect verzorgd werd konden de sterke verhalen verteld worden.
Iedereen had lekker gefietst, de één met wat meer moeite als de andere. Een echte Hel was ons vandaag bespaard gebleven maar een perfecte ATB tocht door de Meierij is het geworden.
Een mooi Whoopers ATB evenement was het zeker weer!
Organisatie: René, Marcel en Monique
Voorrijders Anton, Maarten, Rob en Marcel
En iedereen die meegeholpen heeft en aanwezig was

Kei bedankt voor de hele leuke dag!

100 km klassieke Hel

70 km