Image Image Image Image Image Image Image Image Image
De BMX training gaat NIET door!

25 apr

Door

The Whoopers in Luxemburg: Mill Man Trail 2022

25 april 2022 | Door |

Vrijdag 22 tot en met zondag 24 april zijn 7 Whoopers afgereisd naar Echternach in Luxemburg om daar de Mill Man Trail 2022 te gaan fietsen. Dit waren Maarten van Leeuwen, Jack van Roosmalen, Jørgen Luyben, Gerard de Haas, Geert van de Cammen, Tom van den Oetelaar en Martin Bevers.

Vrijdag om 12 uur was iedereen aanwezig bij het bed en breakfast op Tom na. Hij sloot zaterdagochtend aan. Nadat iedereen zich had omgekleed, werd er vertrokken voor een mooie rit in de omgeving. Maarten, die de complete organisatie op zich had genomen, had thuis al routes voorbereid. De mensen met een navigatiesysteem hadden deze al op hun apparaat geladen. Het weer was goed, zodat iedereen (op 1 man na…) vertrok in kort Whoopertenue. Het 1e deel van de route was wat minder technisch, waardoor we op een goeie manier gewend konden raken aan de hoogtemeters. Het 2e deel bestond uit trails, waar ook de wandelspieren flink op de proef werden gesteld. Tijdens de rit kreeg Gerard een lekke band. Dit was snel opgelost door een nieuwe binnenband te monteren. Jack was een groot deel van de route in gevecht met zijn zadeltasje. Zo gebeurde het dat hij na een flinke afdaling weer terug naar boven moest om hem te zoeken. Ook zorgde dat ding ervoor dat zijn Whooperbroek doorgesleten was op een rare plek door wrijving met dat ding. We kwamen terug met 53.9 kilometer en 1228 hoogtemeters op de teller. Na het douchen zijn we naar het dorp gegaan en hebben we wat gegeten in een restaurant. Toen terug naar het B&B waar we onder het genot van een hapje en een drankje nog gezellig hebben gezeten.

Zaterdag zijn we na het ontbijt vertrokken voor rit nummer 2. Zelfde weer als vrijdag, dus prima. De tocht was vergelijkbaar met vrijdag maar dan eerst technischere trails en daarna wat bredere paden. Helaas moesten we de tocht na ongeveer 40km afbreken doordat een dikke tak ervoor zorgde dat Maarten zijn derailleur afbrak. Gelukkig waren we maar een paar kilometer van het dorp verwijderd. Maarten is door een aantal mensen naar het dorp geduwd. Vervolgens is Martin zijn auto gaan halen en met Maarten naar een fietsenwinkel 15 kilometer verderop gereden. De rest is naar een fietsenverhuurder gefietst om alvast een fiets te reserveren. Ondanks het feit dat er een bordje bij de ingang van de fietsenwinkel stond met daarop: Limited Service Today, hebben ze ervoor gezorgd dat de fiets gerepareerd werd. Dit was goede service, zeker gezien het feit dat het al ruim 16.00 uur was en ze niet de juiste onderdelen op voorraad hadden. Dit zorgde er wel voor dat Maarten op zondag met zijn eigen fiets kon starten! Uiteindelijk hebben we 44,7 kilometer gefietst met 1012 hoogtemeters. Zaterdagavond hebben we in het dorp in een ander restaurant gegeten en na afloop nog wat ijs gekocht bij een ijswinkel. Daarna nog wat in het B&B gedronken en niet te laat naar bed gegaan.

Zondag heeft iedereen zijn best gedaan om genoeg te eten en te drinken bij het vroege ontbijt. Daarna snel vertrokken naar de start van het evenement. Het had ’s-nachts geregend en de voorspelling was “wisselend’’. Bij de start was het droog en op een licht buitje na was het verder de hele dag goed. Jack, Gerard, Geert en Martin gingen de 70km afstand fietsen. Maarten, Tom en Jørgen gingen voor de 100km. Al snel ging iedereen op zijn eigen tempo de tocht rijden, waardoor ze allemaal moe maar wel voldaan aan de finish kwamen. Gelukkig is iedereen veilig aangekomen. Enig minpunt was dat Maarten zijn (nieuwe!) ketting brak vlak voor Gladiator Hill. Daardoor moest hij deze erg steile en lange klim naar boven lopen. De ketting heeft hij daarna gefikst en is toen door gaan fietsen. Uit voorzorg heeft hij de tocht wat ingekort. Na de finish heeft hij toch besloten om nog een extra rondje te maken om aan de 100 kilometer te komen. Dan ben je toch een topper, nietwaar? De deelnemers aan de 70 kilometer tocht hadden 1533 hoogtemeters voor hun kiezen gekregen, die van de 100 kilometer tocht 1950. Terug in het B&B hebben we gedoucht en nog wat knakworsten warm gemaakt en op een broodje gelegd, zodat we met een volle maag huiswaarts konden rijden.

Het was een mooi weekend met het juiste Whooper gevoel en mentaliteit. Samen uit, samen thuis en elkaar helpen zonder er bij na te denken.

Maarten, bedankt voor de organisatie en alle deelnemers voor het toffe weekend!

Martin Bevers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bij de locale bikeshop.