Image Image Image Image Image Image Image Image Image
De BMX training gaat NIET door!

06 mrt

Door

Moeilijkheidsgraad vaste mountainbike route Berlicum

6 maart 2023 | Door |

In december 2022 heeft een inspecteur, namens de NTFU, samen met Lambert van de Wiel onze uitgepijlde MTB route gereden.
Dit in het kader van het beoordelen en kwalificeren van uitgepijlde routes in Nederland. Voor mountainbikeroutes in Nederland biedt wielersportbond NTFU het classificatie-systeem aan. Net als op skipistes geeft een kleur aan hoe moeilijk de mountainbikeroute is: groen (makkelijk), blauw (gemiddeld), rood (moeilijk) en zwart (zeer moeilijk). Door de aanduiding met gekleurde borden kunnen mountainbikers beter bepalen of ze ervaren genoeg zijn voor de mountainbikeroute.
De rapportage is in januari ontvangen en onze route heeft als kwalificatie BLAUW (gemiddeld) gekregen. Inmiddels hebben we van Visit Brabant de kwalificatiebordjes toegestuurd gekregen die deze week op de paaltjes bevestigd worden. De eerste zit er al op!