Image Image Image Image Image Image Image Image Image
De BMX training gaat door!

01 mei

Door

Mill Man Weekend 2023

1 mei 2023 | Door |

Vrijdagochtend 21 april, Met de mountainbikes op de drager en de spullen achterin, vertrok een klein maar dapper ploegje Whoopers richting de Luxemburgse heuvels. Het beetje mooie weer dat voor brabant voorspeld was paste nog goed in de auto, dat ging dus ook mee… Na een voorspoedige reis met onderweg tijd voor koffie een Luikse wafel kwamen we rond 12.30 aan bij B&B Roudenhaff.  Voor vrijdag had Geert een mooie GPS route gevonden (49km en 1000hm), langs mooie plekken rondom Echternach met technische tracks, klimmen, en ook de Gladiator Hill lachte ons weer toe.

Het weer was dit weekend overdag droog met wat zon en ‘s avonds een bui. Sommige stukken was het nog wel een bende en een uitdaging om de rotsachtige dalen al fietsend te bedwingen. Vrijdag in de vooravond hadden we nog wat tijd om in het centrum van Echternach een wandeling te maken en wat plaatjes te schieten voor het thuisfront.. De pizza en de risotto bij restaurant ‘Una Storia’ is verder zeker aan te bevelen..

Zaterdag op de planning, de route die we vorig jaar ook gereden hadden (58 km 1150hm). In het begin wel veel klauter stukken over de rotsen maar daarna toch ook wel heel mooie stukken waarbij we onze mtb- vaardigheden goed konden gebruiken. De tracks rondom de Teufelsschlucht zijn mooi maar kende weinig genade voor Geert’s carbon achter velg. Een tikkie van een steen was genoeg voor een beschadiging. Gelukkig konden we wel door fietsen, en is verdere materiaal pech en valpartijen dit weekend achterwege gebleven.. Na deze toch wel pittige rit hebben we de fietsen alvast klaargemaakt voor de rit van zondag. Vele topcoureurs zeiden het al, rusten en eten is een belangrijk onderdeel van deze sport, Daar zijn we dan ook de rest van de avond druk mee bezig geweest. De spaggetti bij restaurant ‘An Haal’ smaakte overigens weer als vanouds.

Zondagmorgen was het dan toch zover bij het ontbijt nog de laatste tactieken doorgesproken. De Mill Man Trail 2023. Allebei gingen we voor de 110 km met (2100hm). We besloten ieder eigen tempo te rijden. De route voert door de heuvels van Mullerthal, is goed uitgepijld en te volgen met GPS. Pauze plaatsen zijn bijna net zo goed als we van de KMP tocht gewend zijn. Het zwaarste punt is de Gladiator Hill, (op  70km) een flinke klim met voor de lange afstand een extra technische lusje vooraf. Allebei uitgereden, gedouched, de spullen in de wagen en de fietsen op de drager voor dat de regen begon.

Het was weer een geslaagd weekend met veel mooie MTB kilometers, eten, bietje rusten en ‘goeien buurt’, zoals we dat in brabant zeggen. En een goede voorbereiding op de fietsplannen die voor dit seizoen nog op de plank liggen..

Tom van den Oetelaar

Geert en Tom

 

 

Tom

Geert

 

 

Het mooie weer.

marktplein Echternach

Waar is die sleutel….

B&B Roudehaff