Image Image Image Image Image Image Image Image Image
De BMX training gaat door!

Nieuws BMX

BMX: Trainingstijden voor 2019 gewijzigd! (15-12-2018)

Voor komend jaar zijn de trainingstijden van de 3 trainingsgroepen gewijzigd!

BMX training op de maandag en woensdag avond (vanaf maandag 7 januari)

  • Groep 1 (t/m 9 jaar) traint van 18:00 tot 19:00 uur. De poort gaat om 17:45 uur open.  Je kan tot 18:15 uur instromen in de training.  Trainers ma + wo Danny, Twan, Robin en Mario)
  • Groep 2 ( t/m 13 jaar) traint van 18:45 tot 20:00 uur. Trainers ma Berty (WT-4) + Kevin, wo Jack (WT-2) + Kevin
  • Groep 3 traint van 19:45 tot 21:00 uur. Trainers ma Berty (WT-4), wo Jack (WT-2)

BMX Recreanten training op donderdagavond

  • Recreanten BMX van 19:30 tot 20:30 uur, let op minimum leeftijd is 20 jaar

Zie hier de groepsindeling van de leden van The Whoopers.

De activiteiten kalender met o.a. clubwedstrijden en vrije trainingen wordt bekend gemaakt zodra de volledige wedstrijdkalender bekend is!


BMX: The Whoopers Kampioen van district Zuid (05-11-2018)

Afgelopen zondag mocht de organiserende vereniging Fietscross en Mountainbike Club The Whoopers de wisselbeker in ontvangst nemen van het clubkampioenschap NFF van het district Zuid.  Tijdens de laatste district wedstrijd van het seizoen wisten The Whoopers net wat meer punten binnen te halen dan de Weirijders uit Tiel waar in maart de competitie was gestart.  Er hadden zich maar liefst 43 leden aangemeld voor deze laatste wedstrijd. Mede door deze goede opkomst en de mooie prestaties in de 12 wedstrijden, die het afgelopen jaar zijn verreden in het district Zuid, stond The Whoopers aan het einde van de dag bovenaan! De Weirijders waren al jaren niet te verslaan, zij mochten dan ook het afgelopen jaar de wisselbeker definitief bijzetten in hun prijzenkast. De nieuwe wisselbeker is dus voor een jaar naar Berlicum!

We willen alle rijders van The Whoopers, hun trainers, sponsors en alle leden die de organisatie van de wedstrijd mogelijk hebben gemaakt bedanken voor dit mooie seizoen.  Speciale dank gaat dit keer uit naar Edward van der Burght die na meer als 10 jaar stopt met het inschrijven en aanmelden van de leden voor de districtswedstrijden NFF!

               


BMX: Unieke prestaties Whoopers op WK BMX (24-08-2018)

Begin juni werd In Baku gelegen in Azerbeidzjan gestreden om de wereldkampioenschappen BMX. Daarbij waren ook 3 leden van The Whoopers aanwezig. Lissi van Schijndel uit Berlicum werd tweede bij de Girls van 13 jaar, Tim Goosens uit Den Dungen werd derde bij de Boys van 15 jaar en Rody van den Heuvel uit Den Bosch werd tweede bij de men 19 tot  25 jaar.

Alle drie de rijders zijn op jonge leeftijd begonnen bij The Whoopers met BMX. Lissi heeft al veel titels behaald zoals de Nederlands titel en ook diverse Europese titels.  Ook het WK podium was voor haar niet vreemd maar verder als een derde plaats was ze nog niet geweest. Tim is het afgelopen jaar gegroeid in zijn prestaties.  Vorig jaar was hij Nederlands kampioen en winnaar van de topcompetitie.  Dit jaar weet hij die lijn door te zetten, de tweede plaats in Baku was toch wel een verrassing maar ook een bevestiging dat hij zijn stijgende lijn weet voort te zetten. Rody, de oudste van de drie, is op wat latere leeftijd met BMX begonnen als Lissi en Tim. Het afgelopen jaar toonde hij tijdens de nationale en Europese wedstrijden al aan met de beste mee te kunnen getuige zijn overwinning in diverse Europese rondes.  Dat hij op het WK ook met de beste mee kon was dan ook geen verassing.

Tijdens de maandag avond training zijn de drie rijders gehuldigd voor deze unieke prestaties waar zij alle drie hard voor hebben gewerkt in de afgelopen jaren. We gaan zeker nog meer van ze horen in de komende jaren!