Image Image Image Image Image Image Image Image Image
De BMX training gaat door!

Nieuws - Fietscross en Mountainbike Club The Whoopers Berlicum

02 aug

Door

MTB kalender

2 augustus 2019 | Door |

Evenementen kalender MTB

Hieronder alvast enkele datums van aankomende The Whoopers MTB evenementen, meer info zal t.z.t. op deze website verschijnen..

22 september; KeerWaAnders toerrit.

6 oktober; KMP toertocht.

11 t/m 13 oktober; weekend Sauerland zaterdag middag groep.

13 jun

Door

NK BMX NFF bij The Whoopers in Berlicum.

13 juni 2019 | Door |

Het gehele pinksterweekend stond bij FMC The Whoopers in het teken van BMX, op zaterdag 8 juni vond daar de plaatsingswedstrijd plaats. De laatste wedstrijd om je te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap op maandag 10 juni, ook een mooie wedstrijd waarin je kunt zien wat je kansen zijn tijdens het NK. Lees verder

10 jun

Door

Trainingsweekend wedstrijdrijders 2019

10 juni 2019 | Door |

Geslaagd trainingsweekend wedstrijdrenners 2019

In het weekend van 24, 25 en 26 mei is een afvaardiging van de wedstrijdrenners neergestreken in het dorpje Achouffe voor het jaarlijkse trainingsweekend. Deze dagen hebben in het teken gestaan van duurtrainingen, techniektraining, teambuilding en gezelligheid.

Vrijdagmiddag en avond kwamen de verschillende renners binnen druppelen in de uitvalsbasis in Achouffe. Sommigen hadden al een training in de omgeving afgewerkt, anderen konden door school en of werk pas later vertrekken. Na een avondje kletsen ging iedereen op tijd naar bed om zodoende de volgende morgen fris te beginnen aan de eerste training.

Na een goed ontbijt is er in 3 groepen gestart met een uitdagende training. Op het oude wereldbeker parcours van Houffalize (en tegenwoordig het parcours van een Wallonië cup wedstrijd) werden de beentjes al goed gepijnigd maar werd vooral gewerkt aan het rijden van technische en steile afdalingen. Na het rijden van de vaste groene route zijn we daarna vertrokken naar het 3 nations cup parcours in Houffalize. Dit is voor onze wedstrijdrenners een van de meest technische parcoursen is in het wedstrijdseizoen. Ook hier kon iedereen werken aan hun techniek en de verschillende lijnen op het parcours onder de knie krijgen zodat ze deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet kunnen gaan.

Na een pittige dag op de fiets werden lichaam en fiets goed verzorgd in en rondom de huisjes in Achouffe. Om er een gezellige avond van te maken werd er hout gesprokkeld voor een lekker vuurtje en werd een barbecue voorbereid. De avond bestond dan ook vooral uit goed eten, gezelligheid en een spelletje. Het werd echter niet te laat omdat er de volgende dag nog een training op de planning stond.

De zondag werd er na wederom een goed ontbijt weer een pittige training afgelegd. Daarbij lag de focus iets meer op het duurvermogen door het rijden van de vaste routes in de omgeving. De training werd afgesloten door nogmaals wat lijnen te rijden op het 3 nations cup parcours. Na een goede lunch werden alles spullen ingepakt, de huisjes op orde gemaakt en is iedereen weer huiswaarts gekeerd.

Mede door de geweldige omgeving, gezellige groep en het mooie weer kunnen we dan ook concluderen dat het een zeer geslaagd weekend was!

 

28 mei

Door

Extra vrije training woensdag 29 mei

28 mei 2019 | Door |

AANSTAANDE WOENSDAG EXTRA VRIJE TRAINING!

Aanstaande Woensdag (29-5) is er een extra vrije training!

18:30u tm 20:30u

bij voorkeur tot en met 12 jaar tot 19:30 uur.

Met starthek.

Voor niet leden €3,50 p.p

25 mei

Door

Hel van de Meierij 2019

25 mei 2019 | Door |

HEL VAN DE MEIERIJ 2019

Ieder jaar organiseren we weer onze jaarlijkse “vlak voor de zomervakantie tocht” de HEL van de MEIERIJ. Ook dit jaar zal dat weer gaan gebeuren en wel op zaterdag 6 juli a.s.

Gelet op de grote belangstelling in de afgelopen jaren rijden we ook nu weer in twee groepen; een groep die voor de klassieke Hel van 100 km gaat en een groep die voor de Kleine Hel van 70 km gaat. De snelheid in beide groepen wordt zoals altijd bepaald door de langzaamste rijder, onder het aloude motto “samen uit, samen thuis”.

De route begint en eindigt uiteraard in het Whoopersnest. Ook de pauze houden we deze keer in ons clubhuis. We stippelen een mooie route uit in de wijde omgeving van Berlicum.

Het programma voor deze dag, in grote lijnen:
Er wordt gereden in 2 groepen, afstand 100 km respectievelijk 70 km.
Vanaf 09.15 uur verzamelen we in het Whoopersnest met een kop koffie/thee met iets erbij en wordt de route voor besproken. Na een laatste controle van materieel en materiaal vertrekt de 1e groep (70 km) om 09.45 uur onder begeleiding van de voorrijder(s). De 2e groep vertrekt om 09.55 uur voor de 100 km.

IJs en weder (en calamiteiten) dienende kunnen we de batterij weer opladen tijdens een lunch in het Whoopersnest. Broodjes, fruit en wat te drinken staan daar klaar. Aankomst in het Whoopersnest ca. 12.15 uur. Na de lunch en het weer vullen van de bidons rijden we het 2e gedeelte van de route en arriveren we naar verwachting in ons clubhuis in Berlicum rond de klok van 15.45 uur.

We kunnen gebruik maken van de douches bij de LTV Berlicum en omstreeks 17.00 uur zullen we beginnen met de afsluitende hap. De samenstelling van de maaltijd blijft nog een verrassing. Voor ons ook trouwens….
Wil je alleen fietsen en niet meedoen aan de afsluitende maaltijd dan is dat natuurlijk ook geen probleem.

Voor beide groepen geldt, zoals eerder vermeld, het motto: “Samen uit, samen thuis”. Voor nieuwe en/of minder ervaren leden dus ook geen belemmering om mee te doen; we nodigen je uit mee te doen aan deze mooie tocht.

Voor deelname aan alleen de tocht wordt geen bijdrage gevraagd, wil je na afloop een hapje en een drankje dan is er een eigen bijdrage in de kosten van € 7,50 p.p., ter plaatse te voldoen.
Opgeven voor 28 juni 2019 via email rschouten63@live.nl of een sms of app-bericht naar tel. nr. 06-51753804. Geef daarbij aan welke afstand en of je wel of niet deelneemt aan de maaltijd.

Met vriendelijke groet,

(Namens het organisatiecomité 6 juli) Marcel Veldt en René Schouten.

 

14 apr

Door

Jane Reacq Overijssels Kampioen

14 april 2019 | Door |

Op 13 april was er het eerste Provinciaals Kampioenschap van 2019 van de NFF. Het begon dit jaar met het Overijsselse kampioenschap in Hengelo bij FCV het Twentse Ros. Lees verder

05 apr

Door

Opening BMX seizoen afdeling Zuid geslaagd

5 april 2019 | Door |

Opening BMX seizoen afdeling Zuid geslaagd

Het nieuwe BMX seizoen is inmiddels gestart met de eerste wedstrijd om het BMX zuid competitie in Berlicum. Aan de wedstrijd, verreden onder de vlag van de KNWU, deden in totaal 500 deelnemers mee. Van die 500 kwamen er 20 rijders uit voor The Whoopers. Lees verder

23 mrt

Door

Info: BZC Berlicum

23 maart 2019 | Door |

23 mrt

Door

Info: BZC Berlicum

23 maart 2019 | Door |

Beste vereniging / BMXers
Onze 1e BZC is op 31 maart a.s. in Berlicum. Het is de 1e wedstrijd waar de licentie (het pasje) in principe niet meer meegenomen hoeft te worden. Uiteraard moet de licentie nog wel worden getoond en worden gescand, hetzij uitgeprint of opgeslagen op de telefoon. Indien je geen licentie kunt tonen kan je niet ingeschreven worden.

Op dit moment weten wij niet precies hoeveel extra tijd dit zal gaan kosten en omdat we de inschrijving niet al te lang willen rekken, willen wij jullie medewerking vragen.
Wanneer je in het bezit bent van een nationale licentie kun je die het beste wel, dus het pasje!, meenemen. Het scannen gaat dan een stuk sneller, zeker als er meerdere licenties achter elkaar gescand moeten worden. 


Als je de licentie op je telefoon hebt opgeslagen zorg er dan voor dat deze snel opgeroepen kan worden, Hiervoor zou je b.v. ook een app zoals b.v. “Stocard” kunnen gebruiken. Als je de (basis) licentie hebt uitgeprint zorg er dan voor dat de barcode niet beschadigd door een vouwrand of kreukel, zodat deze ook makkelijk gescand kan worden.
Alvast bedankt voor jullie medewerking!

21 mrt

Door

BZC 31 maart

21 maart 2019 | Door |

Informatie BZC Wedstrijd 31 Maart 2019Berlicum.

Maandag 25 Maart: Training alleen voor eigen leden! Lees verder