Image Image Image Image Image Image Image Image Image
De BMX training gaat door!

Nieuws - Fietscross en Mountainbike Club The Whoopers Berlicum

19 jun

Door

! NIEUWE DATUM MTB WEEKEND BERLICUM !

19 juni 2024 | Door |

Voor de derde keer dit jaar gaan we een poging wagen om de mountainbike wedstrijden te organiseren. Zet het weekend van 31 augustus en 1 september in je agenda, 3 maal is scheepsrecht.
De 4-uurs en 26-inch races zullen ook gaan plaatsvinden, dus maak je (weer) klaar voor een weekend vol spektakel.🔥🔥
Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, fiets en de tekst 'WE DATUM- DATUM- MIEUWE DATUM- NIEUWE DATUM HIEUWE DATUM NIEUWE DATUM NIEUWE MTB WEEKEND BERLICUM xxxx 31 AUGUSTUS 1 SEPTEMBER WWW.MTBWEDSTRIJDBERLICUM.NL NIEUWE DATUM NIEUWE DATUM NIEUWE DATUM- NIEUWE DATUM.'
Tot dan,
WSV De zwaan &
FMC The Whoopers
<img class="x16dsc37" role="presentation" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />

14 jun

Door

Clubkleding is weer binnen.

14 juni 2024 | Door |

De leden die eind april gebruik hebben gemaakt van de kleding bestelronde kunnen vanaf heden hun clubkleding ophalen. De spullen liggen klaar in de winkel van Kivada wielersport Berlicum.

Openingstijden Kivada.

Maandag:   8:30 – 18:00
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 8:30 – 18:00
Donderdag:8:30 – 18:00
Vrijdag:       8:30 – 18:00
Zaterdag:    8:30 – 16:00
Zondag: Gesloten.

Dank aan alle sponsoren die er voor gezorgd hebben dat we nog weer een jaartje in ons mooie The Whoopers tenue de paden op kunnen…

Lees verder

06 jun

Door

Tim

6 juni 2024 | Door |

Wij hebben zitten schreeuwen, staan springen, zelfs geblazen naar/voor de tv, wij hoopte zo dat hij die Alexis Pieczanowsky nog te pakken kreeg. Helaas mocht het niet zo zijn, Tim super gereden, wat was je snel, van harte gefeliciteerd met je 2 de plek op het EK.

 

06 jun

Door

Regio Oss 2 juni 2024

6 juni 2024 | Door |

Voor de tweede keer achter elkaar streek het NFF crosscircus neer in de worstenstad Oss. Waar de organisatie voor de gelegenheid een geroeste Commodore uit 1988 had meegenomen, met alle technische problemen en twee uur vertraging als gevolg. De 3de manche werd daarom geskipt om de vertraging in te lopen. Berlicum was vandaag goed vertegenwoordigd, met o.a. de 8-jarige debutant Luuk Wijsbek. Welkom in de NFF-karavaan Luuk!
De zon liet het afweten, maar we hadden gelukkig een droge racedag. De Whoopers streden zoals gewoonlijk als leeuwen en de meeste wisten zich knap de finales in te knokken. De eerste Whoopers die zaken kwamen doen in de finale waren de heren Traverso en Herselman. In de finale superklasse 8/9 was het Traverso die als 4de finishte en Herselman die de 6de plek pakte. De Whooper kanonnen Jeffrey en Randy Langens en Luca Verhagen kwamen de buit verdelen in de finale jongens 16+ en dan weet je dat het spektakel wordt. Ze pakten respectievelijk plek 2, 3 en 6. Lekker geknald jongens! De boys Reza Schlooz en Ruben Langens haalden de finale jongens 6/7, waarin ze knap 4de en 5de werden! Teun de Haas finishte in de ijzersterke finale jongens 8 op de 7de plek. Enzo Traverso kwam knallen in de finale jongens 10, maar kwam net te kort en moest genoegen nemen met plek 7. De enige Whooper dame vandaag was Sophie de Haas, zij verkeert in bloedvorm en laat zich dan ook enkel en alleen in de voorste regionen zien. Zo ook in de finale meisjes 10/11 waarin zij na een hele sterke race het brons pakte. Finn Fleuren en Mees Oomen startten in de finale jongens 12, waarin er een grote valpartij was op de eerste heuvel. Finn zat toen al van voor en behield zijn koppositie soeverein, Mees zat 3 plekken achter hem. Sloten we de racedag af met Jeffrey, Randy en Luca in de finale jongens 16-30. Dat werd 2 voor Jeffrey, 3 voor zijn broer Randy (hier moest de foto aan te pas komen, zo close was het) en 5 voor Luca.
Tot 23 juni voor de afsluitende race van de eerste seizoenshelft in Geldermalsen!

24 mei

Door

Wk

24 mei 2024 | Door |

Afgelopen vrijdag (17 mei 2024) begon het WK voor Tim Goossens met een mooie 3de plaats in de kwalificatie heat. Daarmee plaatste hij zich gelijk voor de 1/8 ste finale. Deze rit kwam Tim
met een mooie inhaalactie door. Tijd voor rust. De rest van de wedstrijd werd op zaterdag gereden.
Na een lange zaterdag was het in de avond dan zover. Tijd voor de kwart finale. Wat een spannende race, zelfs de verslaggevers van Eurosport konden het niet met zekerheid zeggen. Tim zelf schudde al van nee bij het bereiken van de finishlijn. Toen kwam de uitslag in beeld. Een 5 de plek in de kwart finale, dat betekent einde wedstrijd.
Brian pipers 🤭) van Eewijk, onze trainer, wist die zware kwartfinale wel door te komen, zelfs in de halve finale zat Brian bij de eerste 4, had Brian geluk of de andere pech? Dat hoort nu eenmaal bij de BMX sport.
Brian behaalde uiteindelijk een mooie 7de plek.

24 mei

Door

NK NFF

24 mei 2024 | Door |

Na een rustdag was het tijd voor de finales van het Nederlands Kampioenschap NFF. Hier hadden onze rijders het hele jaar hard voor gewerkt! We begonnen met 7 rijders in verschillende leeftijdscategorieën aan de manches. Na knap gestreden te hebben, waren voor Thijs de manches helaas het eindstation. Teun M wist het tot de kwartfinales te schoppen waarin hij met een vijfde plaats net tekort kwam om door te gaan naar de halve finales. Voor Tiamo, Teun H en Mees eindigde het NK helaas in de halve finales. Zowel Finn als Sophie schopte het tot de finale! Net voor de start van de finales begon het te stortregenen met onweer waardoor de finales tijdelijk stil werden gelegd. Na een uur stortregen en onweer kon de wedstrijdleiding de veiligheid van de rijders niet meer garanderen waardoor zij moesten besluiten de finales af te lasten. Hierdoor werd de finale ranking de einduitslag. Finn behaalde hierdoor een mooie 4e plaats en Sophie behaalde op haar eerste NK een knappe 7e plaats. Alle rijders top gereden en gestreden. Op naar volgend jaar waar het NK gehouden wordt bij BMX Apeldoorn.

19 mei

Door

Plaatsing wedstrijd NFF

19 mei 2024 | Door |

Dag 2: Na een goede nacht (waarna sommige een nieuwe rug nodig hadden). waren de strijders klaar om de plaatsingswedstrijd te gaan rijden. Nadat de temperatuur langzaam steeg, steeg ook de spanning bij onze strijders. Na de manches goed te zijn doorgekomen hadden we meerdere rijders in de (kwart/halve) finales. Uiteindelijk gingen al onze Whoopers met een beker naar huis, al dan niet met een beker voor de dag! Thijs, Teun, Tiamo, Teun, Sophie, Finn hadden een mooie promotie klasse beker, met als klap op de vuurpijl Mees, als kampioen van de promotie klasse Jeugd! Daarnaast heeft Teun M. De kwart finale van de eigen klasse gehaald waarin hij helaas gestrand is, Teun H schopte het tot de halve finale, net zoals Tiamo. Voor Finn was de halve finale helaas ook het eindstation. Zowel Mees als Sophie haalde het tot de finale, waarin ze respectievelijk 8ste en 7de werden! Al met al top prestaties voor onze Whoopers! Op naar maandag!

05 mei

Door

Tim (14 April)

5 mei 2024 | Door |

Wat een weekend, gisteren aan de rechterkant op het podium (3de) en vandaag aan de linkerkant. En dat bij de elite! Super gereden Tim. 💪💪

 

05 mei

Door

NFF Oss 5 mei 2024

5 mei 2024 | Door |

Het mocht even duren, maar zondag 5 mei was een feestdag: we konden weer crossen! En wel in de vleeshoofdstad van Europa, Oss. De weergoden waren ons goed gezind en de 16 deelnemende Whoopers konden alle races droog rijden. Ze werden aangemoedigd door de meegereisde ouders en enkele andere Whoopers die vandaag niet meestreden.
De eerste Whooper die zich de manches door beukte richting finales was Ruben Langens. Hij werd knap 5de. Enzo Traverso en Jayden van den Heuvel kwamen zaken doen in de finale 8/9. Van den Heuvel pakte plek 5 en Traverso plek 7. Knalkanon Tiamo Fransen (over de dag: 2,6,5,3) startte in de finale 14/15 als een speer en verloor op de streep bijna het goud, maar na het bekijken van de foto bleek het toch gewoon numero uno! Rik Verhoeven beukte naar zilver in de finale superklasse 16+. Reza Schlooz en Ruben Langens bereikten de finale jongens 4-6. Waarin Langens naar brons vlamde, Schlooz twee plekken daar achter. Teun de Haas wist in de finale jongens 8 jaar knap naar de 4de plaats te crossen. Whooper ladies Jill en Yara de Jong stonden in de finale meiden 8/9. Jill wist zich het podium op te rammen, het werd brons. Haar zus Yara finishte twee plaatsen achter haar. Jayden van den Heuvel verkeerd in een topvorm. In de finale jongens 9 jaar moest ie zich staande weten te houden tussen andere geweldenaars. Dat viel helaas niet mee en het werd plek 7. Teun Moret is ook goed op stoom en wist hij de verwachtingen waar te maken in de finale jongens 11 jaar? Zijn 6de plaats paste helaas niet bij zijn eerdere uitslagen vandaag in Oss. Whooper Girl Sophie de Haas wist de 5de plek te bemachtigen in de finale meisjes 10/11.
Tiamo Fransen en Peet van Pinxteren kwamen voor de prijzen in de finale jongens 14/15. Zou dat lukken in deze sterke bak? Tiamo had tot de 3de bocht solide de eerste plek, maar moest toch genoegen nemen met een 2de plek. Peet pakte knap plek 4!
Rik Verhoeven sloot de Whooper finales af in de race jongens 16-30. In een zenuwslopende race met valpartijen en messcherpe inhaalmanoeuvres wist Rik het hoofd koel te houden en het zilver te pakken. Maar… de mannen moesten naar de jury, omdat er onregelementair geracet zou zijn. Wikken, wegen, bak weer de startheuvel op en de finale opnieuw! Toen werd het brons voor Verhoeven. Ook lekker!
Tot over 4 weken, wederom in Oss!!!

05 mei

Door

interclub wedstrijd

5 mei 2024 | Door |