Image Image Image Image Image Image Image Image Image
De BMX training gaat door!

Nieuws - Fietscross en Mountainbike Club The Whoopers Berlicum

15 feb

Door

 Onze MTB-toertocht gaat a.s. zondag gewoon door!

15 februari 2024 | Door |

De regenval van de afgelopen weken heeft duidelijke sporen nagelaten in het bos, maar dat houdt ons als echte mountainbikers natuurlijk niet zomaar tegen. Met enkele aanpassingen in de route kunnen we de grote plassen en ondergelopen paden prima vermijden. Op ons “Kei Mooi Parcours” kun je de voeten én lagers van je fiets aanstaande zondag dus gewoon droog houden.

We zien jullie graag tussen 08.30 en 10.00 uur bij ons clubhuis voor de inschrijving. Tot zondag!

https://www.facebook.com/events/407599221701305

 

17 jan

Door

Here Technologies Kei Mooi Parkoers toertocht.

17 januari 2024 | Door |

De extra pauzeplaats bij de 59 km afstand is ook weer geregeld!!

08 jan

Door

Hel van de Vlagheide.

8 januari 2024 | Door |

– Eerste medailles zijn weer binnen.

Na de oliebollen van de nieuwjaarsreceptie op de vrijdag 5 januari. was de ‘Hel van de Vlagheide’, op 6 januari een prima gelegenheid om deze meteen weer ‘te verbranden’.. en om te zetten in eremetaal.

Om 11.00 uur was het Hilde Pennings die bij de dames categorie klaar stond, de regen van afgelopen weken had plaats gemaakt voor kou, dat zorgde er voor dat iedereen extra fris aan de start verscheen.

Bij de heren wedstrijdrijders stond een mooi haffeltje Whoopers klaar om zich te meten met de Brabantse mountainbike top.

Mooi was het om erbij te zijn, en te zien dat Berlicumse Whoopers als Teun van den Hurk, en Stijn de Bruijn (junioren categorie) tussen de gelouterde renners naar voren wisten te sturen. Met voor Stijn een 12e plek algemeen en Teun eindigde als 3e bij de junioren.

Tussen al dit geweld reden ook Gerard de Haas, Geert van de Cammen (3e 50+) en Tom van den Oetelaar (finishte vlak achter Geert). Zo vroeg in het seizoen is het voor mannen van ‘de lange adem’ nog een helse klus om een hele wedstrijd in een uur te proppen. Maar met 5 rondes in een tijd van 1u03.37 kwam ook Tom over de finish…

Voor Gerard, die op de mtb richting de vlagheide was afgereisd, is plan om niet te hard van start te gaan goed gelukt. Zo heeft hij zichzelf niet op geblazen en tijdens de wedstrijd nog wat mensen in kunnen halen. Stuk voor stuk mooie resultaten waarmee we als Whoopers weer wat medailles richting Berlicum nemen. Berlicum waar 20 januari een wedstrijd van de MTB Cup Brabant wordt georganiseerd.

Dank aan Jeroen en Dennis die tussen de bouw- en verbouw werkzaamheden, de camera hebben gepakt en wat foto’s en filmpjes hebben gemaakt; Lees verder

11 dec

Door

Whooper van het jaar 2023

11 december 2023 | Door |

Zaterdag 9 december tijdens de whooperdag van de Bmx is Jeffrey tot “Whooper van t jaar 2023” gekozen. Voor zijn goede inzet als trainer van groep 1 en bmxer van groep 3. En voor zijn goede prestaties bij de wedstrijden. De onthulling werd gedaan door Sem  (whooper van t jaar 2022)

22 nov

Door

The Whoopers Keer Wa Anders tocht, naar de Utrechtse Heuvelrug.

22 november 2023 | Door |

Op zondag 19 november zijn 17 Whoopers voor de 2e keer dit jaar naar de Utrechtse Heuvelrug getrokken in het kader van de Keer Wa Anders toerrit.
Op het programma stonden 3 mooie routes, nl Kwintelooijen, Amerongen en Leersum.
Nadat we verzameld waren op de parkeerplaats, werden de deelnemers verdeeld over 2 groepen. 1 groep begon met de pittige route Kwintelooijen om vervolgens Amerongen en Leersum te fietsen. De andere groep reed de laatste 2 routes.
Nadat iedereen genoten had van de rit en veilig weer terug was bij het beginpunt, zijn we in het restaurant nog een lekkere lunch gaan eten.
We kijken terug op een mooi uitje, met een leuke groep mensen mooie routes gefietst en een gezellige afsluiting gehad.

 

08 nov

Door

Let op Trainingen november/ december

8 november 2023 | Door |

Vanaf vandaag ( 8 november 2023 )  trainen we nu alleen op de woensdagen. Dit doen we tot en met woensdag 20 december, zolang t weer t toelaat. Woensdag 27 december en 3 januari zijn er GEEN trainingen. We beginnen dan weer op maandag 8 januari 2024 met onze 2 x in de week trainingen.

08 nov

Door

Regio NFF Oss

8 november 2023 | Door |

De messen waren geslepen voor de laatste NFF District wedstrijd van 2023. Deze werd verreden bij FCC Oss. Het was een regenachtige dag in de vleeshoofdstad van Nederland, maar desalniettemin waren alle aanwezige Whoopers goed geluimd! Ze konden ook deze keer rekenen op een grote groep meegereisde ouders en fans. Zij steunen en supporten onze crossers in weer en wind en dat verdient toch wel een dikke vette pluim!
De laatste wedstrijd van het seizoen werd geen makkelijke. Meerdere Whoopers hadden te kampen met materiaalpech, maar allemaal streden ze zoals altijd als leeuwen. Dit resulteerde in spannende manches, kwart en halve finales. Waar helaas niet elke Whooper zich doorheen wist te strijden richting finale.
Ruben Langens was de eerste die degens kruiste in de finales. In de finale superklasse 4/5 beukte hij zijn BMX knap naar een 2de plek!
Whooper-dame Yara de Jong miste in superklasse 6/7 helaas net het podium na een sterke race.
Jayden van den Heuvel reed vandaag ijzersterke manches en kwalificeerde zich voor de finale superklasse 8/9. Daar moest hij het opnemen tegen een heel sterke bak. Het werd na een spannende race plaats 4, knap gereden Jayden!
Mees Oomen en Finn Fleuren stonden samen in de finale superklasse 10/11. “That’s a lot of Whooper” dachten de anderen en dan moet de race nog starten! Het werd beuken en rammen. Met uiteindelijk Mees op de hoogste trede van het podium, Finn knap op een bronzen plek!
Superklasse 14/15 had wederom veel blauw geel achter het starthek. Tiamo Fransen en Peet van Pinxteren wisten geen potten te breken en noteerden respectievelijk 8 en 4.
De gebroeders Langens stonden samen met Luca Verhagen in de finale superklasse 18+ Zeg je Langens, dan zeg je spektakel! En wat was het spannend. Na een fotofinish was het Jeffrey die goud pakte voor zijn broer Randy. Luca kwam op een 7de plek over de streep.
Jongens 4-6 en meisjes 4-7 had Yara en Ruben aan de start. Yara moest hard knokken en werd knap derde! Ruben finishte 3 plekken later.
Jill de Jong reed de finale meisjes 8/9 en dat deed ze heel sterk! In een sterk deelnemersveld wist ze knap derde te finishen. Go girrrrll!!!
Bij de finale jongens 9 waren het Whoopers Enzo Traverso en Jayden van den Heuvel die de rest het mes op de keel kwamen zetten in Oss. Maar… Jayden moest genoegen nemen met de eerste plek na het podium. Enzo met 4 plekken minder.
Maar liefst drie maal blauw geel klom de startheuvel op voor de finale jongens 11 jaar. Daar waren het Finn Fleuren, Teun Moret en Hugo Roth die klaar stonden om de prijzen te verdelen. 4 en 6 werd het voor Teun en Hugo. Maar wat deed Fleuren? Finn kwam, zag en overwon! Als een mes door boter sneed hij naar plek Numero Uno! Lekker Finn!
Mees Oomen was al de hele dag vlijmscherp. Zou het wederom een spektakel gaan worden in de finale jongens 12 jaar? Jazeker wel! Het werd zwoegen, vechten, strijden en beuken. Na een rammend laatste stuk werd het brons voor Oomen.
Peet en Tiamo stonden weer samen in een finale, nu jongens 14/15. De twee Whooper-kanonnen startten goed. Peet wist zich sterk staande te houden en pakte brons. Tiamo liet zich langzaam zakken toen het podium uit het zicht verdween.
Jeffrey, Randy en Luca verschenen ook weer samen op het strijdtoneel voor de finale jongens 16-30. Randy finishte sterk als tweede, Jeffrey derde en Luca zesde.
Na de finales was het tijd voor de dag- en seizoensbekers. De Whoopers lieten zich in 2023 veel van voren zien, wisten zich goed staande te houden in moeilijke situaties, streden, beukten en ramden. Het was letterlijk bloed, zweet en tranen op de banen van het NFF District Zuid. Dit leverde na 12 wedstrijden een heel erg verdiende vierde plek op in het clubkampioenschap. Vice-clubvertegenwoordiger Casper Herselman nam vandaag de honneurs waar van Robert-Paul Vink en nam namens alle Whoopers de bokaal in ontvangst. Wat een ontzettend dikke beker! Die komt snel naar het Whoopernest! Alle Whoopers gefeliciteerd met dit hele knappe resultaat, meer dan verdiend jongens en meiden!
De uitslagen van alle afzonderlijke Whoopers in het NFF-seizoen komen snel apart online.
Nu is het tijd voor de NFF winterstop. In maart 2024 zal de competitie weer van start gaan. De komende maanden geven ons de kans om te trainen en weer messcherp voor de dag te komen  prijzen te gaan pakken in 2024!
Zorg dus dat je geen trainingen mist. Een goede voorbereiding is het halve werk!

29 okt

Door

MTB Cup Brabant wintercompetitie 23/24

29 oktober 2023 | Door |

Kijk op de website van MTB Cup Brabant voor actuele data en startlocaties, ook vind je daar de uitslagen. Alle deelnemers; veel plezier en, succes.

29 okt

Door

41 KMP toertocht 2023

29 oktober 2023 | Door |

De 41e editie van de HERE Technologies Kei Mooi Parkoers toertocht was een bijzondere! Niet alleen vanwege het feit dat het een jubileum versie was vanwege het 40 jarige bestaan van The Whoopers, maar ook door de geweldige inzet van al onze vrijwilligers en jullie die weer massaal hebben deelgenomen.
Geniet daarom van de mooie foto’s op onze facebookpagina van de TT gemaakt door Mart Schel.

25 okt

Door

Bzc 7 Volkel

25 oktober 2023 | Door |

Afgelopen zondag 22 oktober stond de laatste competitie wedstrijd van de BZC7 in Volkel op het programma.
12 whoopers verschenen er aan de start. Onze jongste telg Henry van Raamsdonk wist zich via de manches te plaatsen voor de B finale waar hij als eerste over de streep kwam.
Ruben Lodder rijdt bij de boys 10 jaar. Ruben plaatste zich als 3e voor de A finale en mocht daar de 5e prijs ophalen.
Sven Wijnakker, Mees Oomen en Finn Fleuren rijden in de klasse boys 12 jaar. Finn kwam net een puntje te kort om zich te plaatsen voor de halve finale. Sven haalde uit de kast inclusief mooi bochten werk maar moest in de halve finale genoegen nemen met een 5e plaats en Mees kwam in de andere halve finale als 5e over de streep. Beide hadden zich geplaatst voor de B finale waarin Mees 1e en Sven 2e werd.
Bij de boys 14 jaar hadden we 2 rijders aan de start Milan Lodder en Lars Wijnakker. Milan werd 7e in de halve finale waar Lars een mooie 3e positie pakte. Milan werd in de B finale 7e en Lars reedt een eerste bocht op volle snelheid waardoor hij als 4e over de finish kwam in de A finale. Milan had ook nog in de open klasse gereden bij de boys 12/13 en wist daar na een sterke finale de 1e plaatst te pakken.
Tiamo Fransen en Aeron van Bommel komen uit in de klasse boys 15 jaar. Beide wisten zich te plaatsen voor de A finale. Waar Tiamo een mooie 5e en Aeron een goede 2e plaatst pakte.
Luca Verhagen vertegenwoordigd de Whoopers in de klasse cruiser -29. Hij vloog weer over de baan en liet weer hele mooie sprongen zien en mocht in de finale de 7e plaats in ontvangst nemen.
Rik Verhoeven kon helaas in zijn klasse boys 16 niet van start gaan in de training was hij door zijn rug gegaan. Beterschap!
Jeffrey Langens komt uit in de boys 17+ en wat een finale race reedt hij in de open klasse. De eerste bocht was fenomenaal waardoor hij de 3e plaatst in ontvangst mag nemen. In de A finale van zijn eigen klasse kwam hij als 7e over de streep.
Danny Wijnakker en Christiaan Verhagen zijn de cruisers van de Whoopers die uitkomen in de klasse cruiser 30+. Ooohh wat maakte met name Danny de finale spannend. In de laatste bocht wist hij zijn concurrent slimmer af te zijn en als 1e over de streep te komen.
Deze wedstrijd was tevens de uitreiking van de BMX Zuid competitie.
Christiaan Verhagen is kampioen bij de cruiser 30+ en Danny Wijnakker mocht de 2e prijs in ontvangst nemen.
Ruben Lodder werd overall 3e bij de boys 10 jaar.
Mees Oomen werd 11e en Sven Wijnakker 12e bij de boys 12 jaar
Milan Lodder mocht de 11e prijs en Lars Wijnakker de 6e plaats bij de boys 14 jaar
Aeron Van Bommel is kampioen bij de boys 15 jaar
Tiamo Fransen werd overall 5e in dezelfde klasse
Rik Verhoeven mocht de 7e In ontvangst nemen in de klasse boys 16 jaar
Luca Verhagen cruiser -29 werd verdienstelijk 6e
Jeffrey Langens werd bij de boys 17+ 4e
Met de club wisten we een mooie 5e plaats te behalen!! Gefeliciteerd allen.
Zaterdag staat er op onze eigen baan nog een PK NFF op het programma.