Image Image Image Image Image Image Image Image Image
De BMX training gaat door!

05 feb

Door

Boeven vangen tijdens de NvdW Nightride

5 februari 2019 | Door |

Boeven vangen blijft leuk en spannend. In dit artikel een kort relaas van een aanhouding van inbrekers tijdens de afgelopen Nightride tijdens de Nacht van de Whoopers

Afgelopen zaterdag 24 november 2018 maken we ons klaar bij het Whoopernest om de duisternis in te gaan en de Nacht van de Whoopers te gaan rijden in de bossen rondom Berlicum . Het doel die avond was om een tocht van ongeveer 25 km te fietsen door de bossen en het prachtige buitengebied van Berlicum. Om dat het donker was waren we allemaal voorzien van goede verlichting zowel op de fiets als sommigen ook op hun helm.

Rond de klok van 7 uur zijn we vertrokken en reden we in de richting van Maliskamp wat een kerkdorp van Rosmalen is en kort langs de A59 ligt. Het was die avond prachtig weer en lekker donker iedereen had het goed naar zijn zin.

Rond de klok van 20.10 uur reden we vanuit het bos de bebouwde kom van Maliskamp in en wilden via een omweg weer naar ons clubhuis te rijden om daar de avond af te sluiten met een hapje en een drankje. Echter het liep even anders.

Op de Berkenlaan zag ik 2 mannen mij tegemoet lopen die een stalen platte kar voorttrokken waar een hoop spullen op lagen. Ik zag dat het van die zogenaamde bouwdrogers waren en iets wat leek op verwarmingsketels/ grote boilers. In het voorbijrijden maakte ik een opmerking naar ze van zo jullie zijn nog laat op pad. Van hun kwam echter geen reactie terug ze keken strak voor zich uit en liepen door. Ik had direct zo mijn vermoedens dat er iets niet klopte en keerde mijn fiets om en reed achter de mannen aan. De groep die ik begeleide deden hetzelfde en verminderden hun snelheid. Nadat ik de mannen op een paar meter genaderd was vroeg ik even of ze wilden blijven staan want ik had zo het vermoeden dat we op een 2 tal inbrekers waren gestuit die iets bij zich hadden wat niet van hun is. Ik ben in de omgeving goed bekend en weet dat er een 100 meter verder een woningbouw project is wat bijna opgeleverd wordt.

Nadat ik de mannen had aangesproken maakten zij zich direct uit de voeten en renden in de richting van het bos. Het eerste wat ik deed was heel hard roepen POLITIE staan blijven maar dat waren ze niet van plan. Eén van de gasten schopte ze schoenen onder het lopen uit zodat hij wat sneller was. Na een goede 40 meter splitsen ze op en ging er één naar rechts en de ander naar links. Ik moest dus een keuze maken. Ik koos voor de linkse man en die rende een tuin in liep zich klem tegen een garagedeur en schoot de de coniferen haag weer de weg op en liep in de richting van een donkere brandgang, de andere gast klom bij een huis over de schutting en via het dak (wat achteraf bleek) is hij ontsnapt. Mijn mannetje kon ik goed volgen ben van mijn fiets gesprongen en riep nogmaals POLITIE staan blijven maar geen reactie. Inmiddels was ik er zo dichtbij kon hem letterlijk in zijn nek grijpen en naar de grond brengen. He gast je bent aangehouden zei ik tegen hem, hij was echter buiten adem en lag te trillen als een juffershondje. De 2e man helaas ontkomen, de mensen van de groep die ik bij me had moesten even schakelen want het was allemaal zo snel gegaan. Door ons is toen via 112 de politie gebeld met de mededeling dat we een heterdaadje hadden met buit en dat we assistentie wilden.

De politie was na een goede 10 minuten ter plaatse en heeft de zaak van ons overgenomen. Wij zijn vervolgens naar ons clubhuis gereden en hebben de avond nog even geëvalueerd.

Voor veel leden was het in ieder geval een geslaagde nightride en de plannen voor een volgende met weer iets spannends onderweg moest ik maar op de agenda zetten. Alleen dit soort dingen zijn natuurlijk niet te plannen.

De afloop van de zaak is ook nog wel het vermelden waarde:

  • Bij het onderzoek door de politie op de PD is de auto aangetroffen waar ze het allemaal in wilden laden
  • Op de bouwplaats stonden nog 2 wagens vol met ketels, sanitair, toiletpotten
  • De aannemer is blij met ons en binnenkort kunnen we een kleine attentie van hem verwachten tijdens de Snerttocht wat een mooi gebaar is.