Image Image Image Image Image Image Image Image Image
De BMX training gaat door!

05 feb

Door

Unieke prestaties Whoopers op WK BMX

5 februari 2019 | Door |

Begin juni werd In Baku gelegen in Azerbeidzjan gestreden om de wereldkampioenschappen BMX. Daarbij waren ook 3 leden van The Whoopers aanwezig. Lissi van Schijndel uit Berlicum werd tweede bij de Girls van 13 jaar, Tim Goosens uit Den Dungen werd derde bij de Boys van 15 jaar en Rody van den Heuvel uit Den Bosch werd tweede bij de men 19 tot  25 jaar.

Alle drie de rijders zijn op jonge leeftijd begonnen bij The Whoopers met BMX. Lissi heeft al veel titels behaald zoals de Nederlands titel en ook diverse Europese titels.  Ook het WK podium was voor haar niet vreemd maar verder als een derde plaats was ze nog niet geweest. Tim is het afgelopen jaar gegroeid in zijn prestaties.  Vorig jaar was hij Nederlands kampioen en winnaar van de topcompetitie.  Dit jaar weet hij die lijn door te zetten, de tweede plaats in Baku was toch wel een verrassing maar ook een bevestiging dat hij zijn stijgende lijn weet voort te zetten. Rody, de oudste van de drie, is op wat latere leeftijd met BMX begonnen als Lissi en Tim. Het afgelopen jaar toonde hij tijdens de nationale en Europese wedstrijden al aan met de beste mee te kunnen getuige zijn overwinning in diverse Europese rondes.  Dat hij op het WK ook met de beste mee kon was dan ook geen verassing.

Tijdens de maandag avond training zijn de drie rijders gehuldigd voor deze unieke prestaties waar zij alle drie hard voor hebben gewerkt in de afgelopen jaren. We gaan zeker nog meer van ze horen in de komende jaren!